İzmir 5. Uluslararası Ege Art Günleri'nde Sanata Doyacak

İzmir 5. Uluslararası Ege Art Günleri'nde Sanata Doyacak

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından düzenlenecek 5. Uluslararası Ege Art Günleri ile ilgili medya yöneticileriyle biraraya gelen Rektör Prof.

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından düzenlenecek 5. Uluslararası Ege Art Günleri ile ilgili medya yöneticileriyle biraraya gelen Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, destek isteyerek fikir alışverişinde bulundu. Ege Art'a 156'sı yabancı olmak üzere 503 sanatçının katılacağını belirten Yılmaz, 2 bin 500'den fazla eserin sanatseverlerle buluşacağını söyledi.

EÜ tarafından 6-15 Aralık 2013 arasında "Kıyıda" temasıyla düzenlencek 5. Uluslararası Ege Art Günleri’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Yılmaz, EXPO 2020’nin en güçlü adaylarından olan İzmir’in sanat yönünü ortaya koymak istediklerini, çok önemsedikleri sanatı eğitimin ve ahengin bir parçası olarak gördüklerini ifade etti. 58 yıllık geçmişi olan bir üniversite olarak her yıl 300’den fazla kültür, sanat ve sporla ilgili etkinlikler düzenledikleri bilgisini veren Yılmaz, Ege Art Sanat Günleri’nin de sanata verdikleri değerin göstergesi olduğunu belirtti. İzmir’in sanat tarafını duyurabilmek için EXPO 2020’de oy kullanacak ülkelerden özgün sanatçılar davet ettiklerini vurgulayarak, “Sanatın özgün yaratıcı gücü, güncellenmemizi sağlıyor. Sanatın özgürlüğünü ve özgünlüğünü tanınmış sanatçıları bu tema altında buluşturmak için yaklaşık 40 ülkeden 156 davetlimiz oldu. Türkiye’den 22 kentten sanatçımız var, 38 üniversite bu etkinliğin içinde olacak. Sonuç olarak bu etkinlik, 6-15 Aralık 2013’te Ege’nin her tarafında 22 ayrı yerde kendini İzmirliye, ülkeye tanıtmaya çalışacak. Çok farklı başlıklar altında toplam 503 sanatçının 2 bin 500’den fazla eseri sanatseverlerin ayağına gidecek.” diye konuştu. Ege Art’ın bu yılki etkinliklerinde bölge için çok önemli bir yeri olan EXPO 2020’nin öncelik olarak seçildiğini de belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bu yüzden sanatsal anlatım özgürlüğünü kısıtlamadan, EXPO teması doğrultusunda özgünlüğün de gerçekleştirileceği ‘Kıyıda’ temasını seçtik. İzmirimiz'i sanatsal boyutuyla da tanıtmayı amaçlıyoruz. 500’den fazla sanatçıyla bu sanatsal festivali başta İzmirliler ve tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.