İyilikte örnek oldular

İyilikte örnek oldular

Yardım gönüllüleri Hayatı Paylaşanlar Grubu çatısı altında buluştu. Grubun Başkanı Şahin Akkaş, "23 bin destekçimiz var. Yerel bir harekettik, şimdi ülke çapında bir hareket olduk. Gönüllülerin desteğiyle yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürüyoruz” de

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir araya gelen ve kısa süre içerisinde Hayatı Paylaşanlar isminde bir dernek kuran yardım gönüllüleri, çok sayıda ailenin elinden tutuyor. Hayatı Paylaşanlar Derneği üyeleri, sadece Konya'da değil, Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Sivas'taki ihtiyaç sahiplerine de yardım ediyor. Hayatı Paylaşanlar Derneği Başkanı Şahin Akkaş, dernek ve yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Akkaş, “2 sene önce 'Her Çocuğa Bir Bisiklet Projesi' ile yardım faaliyetlerine başladım. Amacım insanlara yararlı olmaktı. Her çocuğun hayali iyi bir bisiklete sahip olmak. Durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına bisiklet hediye ettik. Daha sonra çocukların sadece bisiklete ihtiyaçlarının olmadığını giysiye, ayakkabıya, oyuncağa, kitap-defter ve yiyeceğe ihtiyaçlarının da olduğunu gördüm. 7 ay önce sosyal medya üzerinde 'Hayatı Paylaşanlar' adı altında bir grup açtım. İlk etapta kendi imkanlarımla ve bizzat kendim ailelere yardım ediyordum. Hem yardım faaliyetlerinde bulunanların sayısı arttı hem de sosyal medyada bizi takip eden kişi sayısı arttı” diye konuştu.

23 BİN DESTEKÇİMİZ VAR

23 bin kişinin Hayatı Paylaşanlar Grubu'na sosyal medya üzerinden destek verdiğini belirten Akkaş, “Yerel bir harekettik. Ülke çapında bir hareket olduk. Şu anda İstanbul, Ankara, Manisa ve Gaziantep'te iyilik hareketimiz devam ediyor. Ulusal çapta dernek olma yolunda hızla ilerliyoruz. Ekibimizde her meslek grubundan insan var. Özellikle bayanlar yardım konusunda çok hassaslar, en çok onların yardımını alıyoruz. 'Yemeğimizi Paylaşıyoruz' sloganı adı altında yemeğimizi ihtiyaç sahibi insanlarla paylaştık. Bayanlar evlerde yemek hazırlıyorlar. Bizler bu yemeği alıp ailelerin kapısını çalarak birlikte yiyoruz" dedi. “Şu anda dernek için çalışan, arabasıyla bize yardım eden, depoda eşya ayıran, aile bulmamızı sağlayan 200 kişi var” diyen Akkaş, “Bize kargoyla eşya, kıyafet ve yiyecek gönderen de var. Grup üyeleri olarak sokak sokak gezerek ailelerle tanışıyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. Evlerine bakıyoruz. Halısı, kanepesi, dolabı, tabağı, buzdolaplarını açıp yiyecek var mı diye bakıyoruz” diye konuştu.

KARTON ÜZERİNDE YATANLAR VAR

Suriye'den gelen ailelerin zor durumda olduğunu söyleyen Akkaş, “Suriye'den gelen ailelerin şu anda maddi manevi desteğe ihtiyacı var. Çünkü onlar varını yoğunu bırakıp ülkemize geldiler. Şu anda zor şartlarda geçimlerini sağlıyorlar. Bir evde 3-4 aile yaşıyor. Karton üzerinde yatan ve yaşayan aileler var. Bu ailelerin yaşam standartları çok düşük. Burada hiçbir tanıdıkları yok. Kimseden yardım alamıyorlar. Bundan dolayı bu ailelere daha öncelik veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 300 aileye yardım ulaştırdık. Kenar mahallelerde yaşayan insanların yardıma çok ihtiyaçları var. Şeker, Kurtuluş, Saraçoğlu ve Kalfalar gibi semtlerde yardıma ihtiyacı olan ailelerin sayısı çok fazla. Bu semtlere en çok yardımı yaptık. Bu ailelere gerekli yardımı yapmaya çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

İYİ İNSANLAR BİR ARAYA GELSİN

Hayatın sadece lüksten ibaret olmadığını belirten Akkaş, şu ifadeleri kullandı: "İhtiyaç sahibi insanların evine giriyor, ailenin çaresizliğini görüyoruz. O havayı soluyoruz. Daha sonra karşılaştırma yapıyoruz. Elinizde ve avucunuzda ne varsa paylaşma gereği duyuyorsunuz. Bir tarafta çok lüks yaşayan insanlar var. Hemen yanı başında, aynı mahallede yaşayan aç ve soğukta uyuyan insanlar var. Biz bu bilinçle yardımlarımızı yapıyoruz. Hayata tek gözle bakmıyoruz. Bu işten hiçbir maddi gelir elde etmedik. Bu işi para için yapmıyoruz. Yardıma muhtaç insanları mutlu etmek bize yetiyor. Hayatı Paylaşanlar ekibi olarak 'İyilik Yayılsın ve İyi İnsan Bir Araya Gelsin' şeklinde bir sloganımız var. İnşallah hareketimiz küreselleşecek."

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.