İYİ Parti Konya’da Kadir Ulusoy dönemi

İYİ Parti Konya’da Kadir Ulusoy dönemi

İYİ Parti Konya 3. Olağan İl Kongresi’nde 3 aday yarıştı. 634 delegenin oy kullandığı seçimleri Kadir Ulusoy kazandı.

İYİ Parti Konya 3. Olağan İl Kongresi’nde 3 aday yarıştı. 634 delegenin oy kullandığı seçimleri Kadir Ulusoy kazandı. Kadir Ulusoy 339, Rıdvan Peker 280 ve Nurdoğan Okur 15 oy aldı İYİ Parti Konya 3. Olağan İl Kongresi, Grand Millenium Otel’de gerçekleştirildi. Kongreye 3 aday Dr. Rıdvan Peker, Nurdoğan Okur ve Kadir Ulusoy’un yanı sıra, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Eren, CHP, Saadet, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti temsilcileri ve çok sayıda delege katıldı. Kongrede “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı da okundu.

İYİ PARTİ ŞU AN KONYA’DA İKİNCİ PARTİ

Kongrede konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 5 yıl önce yola ‘söz konusu vatansa gerisi teferruat’ anlayışıyla çıktıklarını söyledi. Çetin yolları aşa aşa geldiklerini belirten Yokuş, “Şafağa şurada ne kaldı. Şafak, Konya’dan sökecek, Türkiye’yi aydınlatacak. Konya, her şeyi değiştirecek. Konya, ihmallerin şehridir. Konya’ya ne yaptınız Allah aşkına? Metro nerede? Çiçek, böcek ektiler. Seçim sürecinde de hayal satmaya devam edecekler. Biz ise gittiğimiz her yerde Konya’nın eksikliklerini soracağız. AK Parti, Konya’da yalan rüzgarlarını estiriyor. İktidara gelince Konya’nın bekleyen bütün projelerini hayata geçireceğiz. Konya hizmete ve suya hasret. Konya tarım kenti. Kanal İstanbul değil, kanal Konya istiyoruz. Konya, nüfus kaybediyor. AK Parti, Konya’yı çantada keklik görüyorlar. Yok Emmioğlu, yok artık öyle bir şey. AK Parti’yi Konya’da sandığa gömeceğiz. Konya’da şu an ikinci parti İYİ Parti. İYİ Parti’yi Konya’da 1. parti yapacağız” şeklinde konuştu.

KONYA ARTIK AK PARTİ’NİN KALESİ DEĞİL

Kongrede konuşan İYİ Parti Konya İl Başkan Adayı Dr. Rıdvan Peker ise şunları söyledi: “Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edeceğiz. Gelin İYİ’ler ailesini güçlendirelim. İYİ Parti’nin kuruluşu, gerçek bir ihtiyaçtan doğdu. Konya, hoşgörü şehri olarak bilinir. Konya, gerçek bir Türk vatanıdır. Konya halkı yıllardır oy verdiği AK Parti tarafından ne yazık ki tabiri caizse ‘Çantada keklik’ olarak görülüyor. Oysa ki, Konya halkı AK Parti’ye verdiği oyun karşılığını göremiyor ve hak ettiği hizmetlere de bir türlü kavuşamıyor. Bilinmelidir ki, Konya AK Parti’nin kalesi değildir. Konyalılar da garanti oy ve çantada keklik değildir. AK Parti’nin vaatlerine güvenen ve inanan seçmene saygısızlık yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Konya ve Konyalımızı bu yanlış algılardan kurtararak, seçmenimize hak ettiği saygıyı geri vereceğiz. Ayrıca vaad edilen hizmetlerinde almasını sağlamak bizlerin görevi olacaktır. Sulama Projeleri, Konya Çevre Yolu, Metro, Banliyö, Sivil Havaalanı ve yeni hal gibi yıllardır tamamlanması gereken projeler bir türlü tamamlanmamıştır. Konya halkı tamamlanmayan projeler yüzünden zorluklar yaşamaktadır. Tarım kenti olan Konya’mızda su sorununun çözülmemesi, yeterli kaynakların aktarılmamasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte ulaşım sorunu yaşayan Konyalılar olarak ulaşım projelerini de yakından takip edeceğiz.”

KARDEŞLİK HUKUKUMUZU KORUYACAĞIZ

İYİ Parti Konya İl başkan adaylarından Kadir Ulusoy da şunları ifade etti: “Şehrin sorunlarını biliyoruz. Çözüm önerilerimiz hazır. Konya’ya yeni bir siyaset anlayışı kazandıracağız. İYİ Parti’nin iktidara emin adımlarla yürüdüğü şu günlerde, biz de Konya’dan bir meşale yakacağız. Ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz. Kardeşlik hukukumuzu koruyacağız. Kapımız, herkese açık olacak. Adaylığımızı açıkladığımız bu kıymetli günde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yolumuz uzun. Heyecanımız yüksek. İyiler geliyor.”

DELEGENİN SÖZÜNÜN ÜZERİNE SÖZ SÖYLENMEZ

İYİ Parti İl Başkan adaylarından Nurdoğan Okur ise “Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar." Biz bu kutlu yola dinlenmemek üzere çıktık. Asla yorulmayacağız. Ben bu mücadeleye talibim. Bütün arkadaşlarımızla beraber, gece gündüz demeden çalışacağız. Başaracağız ve iktidara geleceğiz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in büyük bir önem verdiği Konya il teşkilatının varlığı, birliği, başarısı daim olsun. Cenabı Allah emeğini esirgemeyen her arkadaşımın mücadelesini iktidar ile taçlandırsın. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i Başbakan ve partimizin de iktidarını bizlere nasip etsin. Genel Başkanımızda dediği gibi bizim yolumuz, hak yoludur. Hakikat yoludur. Millet yoludur. Türkiye'nin kurtuluş yoludur. En önemlisi de Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş yoludur. Aynı zamanda İyilerin yoludur. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Yüce Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın. Delegenin sözünün üzerine söz söylenmez” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.