İYİ Parti heyeti Konya  Enerji Zirvesi’ni ziyaret etti

İYİ Parti heyeti Konya Enerji Zirvesi’ni ziyaret etti

İYİ Parti Sanayi, Teknoloji ve Enerji Politikaları Konya İl Başkanlığı 3’üncüsü düzenlenen Konya Enerji Zirvesi ve Fuarına katıldı.

Ziyarette organizatör firma Kaskon Fuarcılık Yetkilisi Gamze Aktaş’ın refakat ettiği heyette İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, Konya Sanayi, Teknoloji ve Enerji Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sıtkı Çınar, Milletvekili Adayları Prof. Dr. Ahmet Öztürk, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Hadimli, Av. Tolunay Özçelik, Sema Vadi ve il yöneticileri yer aldı.

Fuar ziyareti gerçekleştiren heyet yatırımcılar ve ziyaretçilerle sohbet etti. Sıtkı Çınar yaptığı açıklamada “Sektörün sorunlarını biliyoruz. Yenilenebilir enerjinin dünya gündeminde olduğu bugünlerde, ülkemiz özelinde de cari açık kalemlerimizin başında gelen enerji konusunu bizde çok önemsiyoruz. Konya ülkemiz de en uzun süre güneş alan illerden olması hasebiyle GES konusunda önemli bir merkez. Ancak hem yerel hem de genel yöneticiler tarafından yapılan hatalar sebebiyle, ilgili sektör ileriye gitmek yerine her geçen gün geriye gidiyor. Bizler iş başına geldiğimiz de bu sektöründe iyi olması için her şeyi yapacağız. Öncelikle trafo ve alt yapıyı güçlendirerek işe başlayıp, bu enerjiden faydalanmak isteyen herkesi küçük büyük ayırmadan cari açıktaki toplam kayıp miktarımız oranında maddi olarak destekleyeceğiz” dedi.

YERLİ ÜRETİCİYİ DESTEKLEYECEĞİZ

Çınar, şunları söyledi: “Yerli panel üreticilerimizin de dünyayla rekabet edebilirliğini artırmak adına destek kuruluşlarımız, teknoparklarımız ve üniversitelerimizin iş birliğinde, gerek bilgi aktarımı gerekse de kaynak aktarımı şeklinde konsesyum oluşturmalarını sağlayacağız. Geçtiğimiz Eylül ayında çıkarılan tebliğ ile sektöre büyük darbe vuruldu. Kullandığın kadar satabilirsin kuralı getirerek ve bu kuralıda geriye dönük işleterek birçok yatırımcının zarar görmesine sebep oldular. Biliyorsunuz bizim partimizin amblemi güneş. 15 Mayıs sabahında ülkemiz pırıl pırıl güneşli bir sabaha uyanacak ve verdiğimiz desteklerle de enerji sektörüne de güneş yeniden doğacak.”

Daha sonra heyet tüm stantları gezerek başarılar diledi ve sektörle ilgili bilgi aldı.

HABER MERKEZİ






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.