İYİ Parti alternatif olacak

İYİ Parti alternatif olacak

Taşrada AK Parti’ye yönelik ciddi bir kızgınlığın olduğunu belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Vatandaş, bir arayış içinde. İYİ Parti, bu anlamda önemli bir alternatif. Kazanacağımız belediyeler olacak” şeklinde konuştu.

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

İŞÇİ ÇIKARMALAR SÜREKLİ ARTIYOR

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimine parti olarak iddialı gireceklerini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Merhaba Gazetesi’ne yürüttükleri seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, Konya gündemine dair de değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca  açıklamalarında ekonomideki kötü gidişata da vurgu yapan Yokuş, şunları söyledi: “Konya’da işçi çıkarmalar var. Bu oran giderek de artıyor. Ekonomide ciddi bir durağanlık var. Bunların hepsi yerel seçimde etkili olacak.”

**24 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili seçildikten sonra Konya için ne gibi faaliyetler yürüttünüz?
Ben, yaklaşık 6-7 aydır Konya’da vekil olarak görev yapıyorum. Konya’nın çok sorunu var. Bunlara vakıf olmaya çalışıyoruz. Temel sorunlar ile ilgili mecliste bazı çalışmalarımız oldu. Beyşehir Gölü’nün sıkıntısını, Konya’nın temiz su sorununu, Karapınar bölgesinde oluşan obrukları  defalarca dile getirdik. Konya’nın ivedilik ile su sorununun çözülmesi gerekir. Bin civarında köy ve kasabanın kanalizasyonu derelere, ırmaklara ve göle akıyor. Konya’da kullandığımız suda özellikle tarımda kullandığımız su, gerçekten çok kirli. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğümüz, bu konulara hiç el atmadı. Gölleri ve doğal yapımızı kaybediyoruz. Sağlığımız da durum böyle olunca ciddi tehlike altına giriyor. Hizmetlerin önceliği sıralamasında birinci sırada sağlığın yer alması gerekirken yani bu kanalizasyon sorununa bir çözüm üretilmesi acilken, belediyemiz Millet Bahçesi’ni yapmanın derdinde. Hizmet sıralaması açısından Konya’da yanlış bir politika yürütülüyor. Öncelikli bu sorunların çözülmesi lazım. Yaklaşım 200 köy ve kasaba gezdim. Her birinde kanalizasyonun dışında, yol ve su sorunu da var. Bu dediğim yerler, çok ihmal edilmiş. Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve kasabalardaki sorunlara acil yetişme imkânı olmuyor. Ayrıca Konya’nın tarımsal sorunlarını da mecliste konuştuk. Şehirde tarım büyük zarar görmüştür. Ilgın Şeker Fabrikası’nın neden özelleştirilmemesi gerektiğini anlattık.

4-2_880x440-002.jpg

**Sizce Konya, belediyecilik anlamında hak ettiği değeri görüyor mu?

-Konya’da müthiş bir yönetim zafiyeti var. AK Parti’nin 10 Milletvekili var. Belediyelerin yüzde 90’ı kendilerinde. Tüm bunlara rağmen Konya, hak ettiği noktada değil. 16-17 yıldır AK Parti’ye inanılmaz destek veren Konya halkı da artık yeterince hizmet alamadığını düşünüyor. Son yayınlanan Sayıştay raporu hepimizi üzmüştür. Ben, bir Konyalıyım. Belediyenin bir eksiğini görünce bunu siyasi malzeme olarak kullanmaktan zevk alan bir adam değilim. Yanlış anlaşılmasın. Belediye ile ilgili Sayıştay raporlarına bakıldığı zaman, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin devlet kaynaklarını çar çur ettiği apaçık ortadadır. Bedesten’de yapılan tadilatlar olmak üzere, Akyokuş Köprüsü’nde ve bazı projelerde devlet zarara uğratılmıştır. Bir yandan da belediyemizin 700 milyon lira borcu var. Sadece sigorta ve vergi borcu 700 milyon lira. Konya, niye bu kadar borçlu? Şehrimiz, şehir nizamı bakımından düz bir alanda. Düz bir alanda şehirleşme yapmanın avantajlarını hepimiz biliyoruz. Trafiği ve alt yapısı ile Konya bir çok olumsuzluğu bünyesinde barındırıyor. Belediyenin ihtiyaç önceleme sıralaması yok. Vatandaşın önceliği nedir? Bilinmiyor. İktidar, bir makyajlama yapıyor.

4-3_880x440-001.jpg

TARIMDAKİ KÖTÜ GİDİŞAT KORKUTUYOR

**Sayın vekil, Konya’yı bekleyen en önemli sorun size göre nedir?


 Konya’yı bekleyen en önemli sorun sanayideki gidişattır. En büyük sorun yine çiftçimizin geleceğidir. Çünkü Konya’nın tarıma dayalı bir sanayisi var. Tarımdaki geriye gidişin, sanayiyi de olumsuz etkileyeceğini biliyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da işçi çıkarmalar var. Konya’da da işsizlik artacak. Ekonomide zaten ciddi bir durağanlık var. Genel itibari ile yüzde 20 ile yüzde 50 işçi çıkarma oranı var şuan itibari ile. Bu oran giderek de artıyor. Elimizde net bilgi yok. Vatandaşa doğru bilgi verilmiyor. 2014 yılında Beyşehir Gölü’nün kirlilik raporu çıkarıldı. Ben bir Milletvekiliyim ve bu raporu istedim Tüm yazışmalara rağmen bu raporu 2 aydır ilgili bakanlıktan alamıyoruz. Gerisini siz düşünün. Yine de biz, Konya’nın her sorununu meclise taşıyoruz.

AK PARTİ BAZI ŞEYLERİN FARKINA VARDI!

**AK Parti ve MHP’nin Konya’da ittifak yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? AK Parti’nin kalesi olarak görülen Konya’da böyle bir ittifaka neden gerek duyuldu?


-Bir çok ilde AK Parti ile MHP arasında ittifak yapıldı. Konya’da bu iller arasında. Ben, şunu anlıyorum. AK Parti Konya’da dahi tek başına seçime girmeyi göze alamamıştır. Ankara’da, İzmir’de veya İstanbul’da ittifakı anlarız. Çünkü seçimler bu illerde bıçak sırtı gidiyor. Konya’da kabul ediyoruz ki AK Parti’nin yüksek bir oyu var. Tüm buna rağmen AK Parti’nin MHP ile Konya’da ittifak yapması AK Parti’nin bazı şeylerin farkında olduğunu da bizlere gösteriyor. Demek ki AK Parti, tek başına Konya’da seçimi kazanamayacak endişesi taşıyor. Konya halkı, AK Parti’ye 16-17 yıldır verdiği avansın büyük çoğunluğunu önümüzdeki yerel seçimde geri alacak. Halk, belediyelerden memnun değil.Ekonomi çok kötü. Genel seçimler öncesi söylenilenlerin hiç biri hayata geçirilemedi. Türkiye, daha hızlı kalkınacaktı. Müthiş vaatler verildi. 24 Haziran sonrasında 24 Haziran öncesini arar olduk. Enflasyon ve faiz, son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Döviz artışı, paramızın değer kaybetmesi vatandaşı yordu. Ekonomik verilerde inanılmaz gerileme var. Yine söylüyorum, tüm bunlar seçimde vatandaşın oyunda çok etkili olacak.

4-4_880x440.jpg

BİR KAÇ İLÇEYİ ALACAĞIMIZDAN EMİNİZ

**CHP ise sizin Büyükşehir adayınızı destekleyecek. Son olarak yaptığınız bir anket çalışması var mı ve hangi ilçelerde kendinizi daha güçlü görüyorsunuz?


CHP Konya Büyükşehir’de aday çıkarmadı. Bizim adayımız Mimar Oğuz Şimşek beyi destekleyecekler. Oğuz bey bilgi birikimi yüksek bir isim. Yerel seçimlerde biz iddialıyız. Taşralarda net bir durum söz konusu değil henüz. Anlaşma yaptığımız ilçeler var. Bir kısım ilçelerde biz aday çıkarmayacağız bazı ilçelerde ise CHP aday çıkarmayacak. Bazı ilçelerde ise hem İYİ Parti hem de CHP aday çıkaracak. Seçimlere iki buçuk ay var. Seçmenin nabzını tutuyoruz. Seçime girdiğimiz her yerde iddialıyız. Konyalı seçmen bu seçimde farklı bir strateji izleyecek.  Bundan dolayı iddialıyız. Taşrada AK Parti’ye yönelik müthiş bir memnuniyetsizlik var. Doğrusu vatandaş da bir arayış içinde. İYİ Parti, bu anlamda iyi bir alternatif. Cumhur İttifakı’nın adaylarının açıklanmasını bekliyoruz. Söylentilere göre AK Parti MHP’ye 3 ilçe verecek. 28 yerde kendi adayı ile girecek. Biz, bir kaç ilçeyi kazanacağımızı biliyoruz. Konya’nın makus talihini yeneceğiz ve iyi belediyeciliği vatandaşımıza anlatacağız. Gidin Beyşehir, Çumra, Ilgın, Bozkır gibi ilçelerde ‘Belediyeden memnun musunuz?’ diye bir anket yapın. Alacağınız cevaplar, memnuniyetsizliği ortaya koyacak.

**İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş kimdir?

-Fahrettin Yokuş, 1958 yılında Konya'nın Beyşehir ilçesinin Göçü köyünde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Konya'da tamamlayan Yokuş, 1978 yılında Ticaret Bakanlığında memur olarak işe başladıktan sonra, 1990 yılında Anadolu Üniversitesi İş İdaresi (İşletme) bölümünden mezun oldu. Yokuş, sırasıyla şef, şube müdürlüğü ve bakan müşavirliği görevlerinde bulunup, 2018 yılında emekli oldu. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) kurucu üye ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlenen Yokuş, Türk BÜROSEN'in kurucu üyeliği, genel sekreterlik, genel mali sekreterlik ve genel başkanlık görevlerini yürüttü. Türkiye KAMUSEN’de, genel teşkilatlandırma sekreterliği ve genel sekreterlik görevlerinde bulundu. İyi Parti'nin Genel Kurulu'nda, İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi seçildi. 24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde Yokuş, İYİ Parti Konya Milletvekili seçilmiştir. Yokuş, çeşitli komisyonlarda görev yapmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum