İyi bir kariyer için iyi bir eğitim şart

İyi bir kariyer için iyi bir eğitim şart

'Selçuklu Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile, Geleceğin Meslekleri ve Doğru Kariyer Planlama konulu seminer düzenlendi


Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen seminere Selçuklu Belediye personeli ve Selçuklu Anadolu Lisesi, Türk Telekom Meslek Lisesi, Mehmet Akif Anadolu Lisesi ve Özel Türmak Lisesi öğrencileri katıldı.
Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu, doğduğu büyüdüğü şehir Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, kendisini hemşehrileri ile buluşturan Selçuklu Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Kaykayoğlu seminerde yaptığı konuşmada, katılımcılara öncelikli olarak kim olduklarını ve ne yapmak istediklerini belirlemeleri önerisinde bulundu. Kaykayoğlu, “İyi bir kariyer için iyi bir eğitim şart” dedi.
Kariyer belirlemenin neredeyse anaokulu çağlarından itibaren başlaması gerektiğini, kariyerin 8. 9. ve 10. sınıflarda netleşen bir süreç olduğunu ifade eden Kaykayoğlu, “İyi bir kariyer için iyi bir eğitim şart. Ancak, eğitimin yanı sıra konuşma ve dinleme becerinizi geliştirmeniz, inisiyatif almayı öğrenmeniz, katılımcı ve pozitif olmanızda gereklidir. Öğretmen ve velilere de çok önemli görevler düşüyor. Çocukları çok iyi okutmalı ve doğru yönlendirme yapmalılar” diye konuştu.
Kaykayoğlu, öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen soruları cevapladı. Seminerin sonunda tüm katılımcılara Selçuklu Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi yayınlarından oluşan çeşitli hediyeler verildi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.