İttifak krizde de büyüyor

İttifak krizde de büyüyor

Gıda, perakende, inşaat, makine, otomotiv, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyeti bulunan İttifak Holding, krizde işçi çıkarmazken, yatırımlarına da devam ediyor

Ekonomik kriz ortamlarında genel olarak şirketlerin ilk reflekslerinin işten çıkarmalar olduğunu ve bazı yatırımlarını erteleme yollarına gittiklerini vurgulayan İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Akman, “Holding olarak uluslararası bazda faaliyet gösteren işletmelerimiz ve yönetim anlayışımızla kriz beklentilerini erken teşhis edebiliyoruz. Dolayısıyla kısa, orta ve uzun vadedeki planlarımızda ihtiyaç duyulan revizyonları da bu paralelde gerçekleştirebiliyoruz. Geçmiş krizlerde olduğu gibi bu krizde de insan kaynaklarında azaltmaya yani işçi çıkarmalara gitmedik. Belki yeni yatırım planlarımızda bazı gözden geçirmeler yaptık ancak, başlamış olduğumuz hiçbir projemizi durdurmadık. Dolayısıyla yeni istihdam alanlarının oluşmasına da pozitif katkı ürettiğimizi ifade edebilirim” dedi.

“KRİZLE BİRLİKTE GELEN FIRSATLAR DA İYİ YÖNETİLMELİ”
İttifak Holding olarak, krizlerin zorluklar ile birlikte birçok fırsatı da beraberinde getirdiğine ve getireceğine inandıklarını aktaran Ahmet Akman, şöyle devam etti: “Hatta kriz dönemlerini iyi yöneten şirketlerin fırsatları da iyi yöneterek krizden ciddi büyümeler ile çıkabileceğini düşünüyoruz. Özellikle 1994 ve 2001 krizleri İttifak Holding olarak bizim en çok büyüdüğümüz dönemler oldu.”
Özellikle perakende ve inşaat sektöründe büyümeyi hedeflediklerini, bu sektörlerde devam eden projeleri ile birlikte yeni yatırım planlarının da olduğunun altını çizen Akman, krizden en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi olan inşaat alanında faaliyet gösteren ve İttifak Holding’in iştiraki olan Seha Yapı’nın bu dönemde büyük projelere imza atmaya devam ettiğini, Konya’da Kule Konaklar projesinin yakın zamanda temelinin atılarak planlanan süre içerisinde sahiplerine teslim edeceğini, yine Konya’da inşaatı devam eden Defne Konutları ve Fulya Konutlarının da planlanan zamanlamaya uygun olarak yapımının devam ettiğini belirtti. Kriz kaynaklı ciddi satış sorunu yaşamadıklarına da değinen Akman, sektörde birçok yatırımın beklemeye alındığı halde kendilerinin projelerini hayata geçirmeye devam etmelerinin müşterilerine güven verdiğini vurguladı.
Seha Yapı’nın Türkiye’nin farklı bölgeleri ile yurtdışında özellikle, Libya Suudi Arabistan ve Dubai’de de yatırım planları olduğuna değinen Dr. Ahmet Akman, Ankara’da Etimesgut bölgesinde yapımına başlanan Simgeşehir Konutlarının da bölgenin çekim merkezi haline geleceğini ifade etti.
 “GÜVEN VE İTİBAR EN BÜYÜK SERMAYELERDEN”
 Kriz dönemlerinde itibarı ve güveni yüksek olan kurumların ayakta kalabildiğini ifade eden Akman, “Güven ve itibar bizim istikrarlı yükselişimizde en büyük sermayelerimizden bir tanesidir. İttifak Holding yaklaşık 19 bin ortağı, 4 bine yaklaşan çalışanı, müşterileri, tedarikçileri ve tüm paydaşları ile büyük bir ailedir” dedi.
İttifak Grubu’nun diğer firmaları hakkında da bilgi veren Ahmet Akman,açıklamasını şöyle tamamladı;  “Makarna, un ve irmik üreten Selva Gıda 5 kıtada 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Selva, yurt içi pazarda 3. büyük marka haline geldi. Bu noktada ilk hedefi bulunduğu noktayı sağlamlaştırmak ve sonrasında pazar liderliğine yükselmektir. Şu an Selva tam kapasite ile çalışıyor. Kriz öncesi planlanan ve makarnanın tarifini değiştiren yeni konseptinin lansmanını da krize rağmen kısa süre önce gerçekleştiren Selva İttifak ailesinin en güçlü parçalarından birisi olarak yoluna devam ediyor. 2008 yılında agresif bir büyüme gerçekleştiren Adese Alışveriş Merkezleri ise toplam 7 şehirde 119 mağaza sayısına ulaştı ve perakende sektörünün en dinamik işletmelerinden birisi haline geldi. Yine, Alışveriş merkezleri konseptinde Konya’da Kulesite, Aksaray’da Parksite ile hizmet üretmeye devam ediyor. Bu sektörde Konya Ereğli’de bir alışveriş merkezi projemizin de inşaatı devam ediyor. 2009 yılı içerisinde bu tesisimizi de müşterileri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Tesisimizde yaklaşık 300 kişi de istihdam edilmiş olacak. Makine sektöründe faaliyet gösteren İmaş Makine de, 40’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve özellikle ihracatçı kimliği ile ülkemize döviz kazandırma ödülleri almaya devam ediyor. Değirmen sistemleri ve şeritli testere tezgahlarındaki üretim bantlarında İmaş’ın kapasite kullanımında kriz kaynaklı herhangi bir düşüş yaşanmadı. 2009 yılının da, global krize rağmen ülkemiz ve grubumuz adına başarı ve gelişim hikayelerinin en üst seviyede yaşandığı, barış ve huzurun korunduğu bir yıl olmasını dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.