İtfaiyecilik Tipik Bir Alman Mesleği Değil

İtfaiyecilik Tipik Bir Alman Mesleği Değil

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanlığı'nın himayesinde yürütülen bir itfaiye projesi kapsamında itfaiyeye gönüllü elemanlar kazandırılıyor.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanlığı'nın himayesinde yürütülen bir itfaiye projesi kapsamında itfaiyeye gönüllü elemanlar kazandırılıyor. Sosyal hayatın en önemli yapı taşlarından biri olan ve toplumu bir arada tutan gönüllü aktiviteler kapsamında itfaiyeye yardımcı eleman kazandırma çabasında olan eyalet yönetimi ve İtfaiyeler Birliği, mevcut kadroların özellikle gelecek birkaç yıl içerisinde yetersiz kalacağından dolayı endişeli.

Bilhassa demografik gerçekler ile sert bir şekilde yüzleşen itfaiye kuruluşu, artan yaşlılık oranından dolayı genç nesillere eskiye nazaran daha çok ulaşmak istiyor. Eyalette göçmen ailelere mensup gençlerin çokluğu ise itfaiyenin geleceği için de mühim bir potansiyel olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Ruhr Havzası’nda genç neslin neredeyse yarısını bu gençler oluşturduğu için, bölgedeki itfaiye kuruluşları okullara, dini ve sivil toplum kuruluşlarına giderek, buralara uğrayan gençlere hitap ediyor.

Essen İtfaiyesi Başkanı Thomas Lembeck, itfaiye sorumluları ile gerçekleştirdiği KRV Meclisi ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Toplumda gönüllü olarak bir şeyler yapmanın çok güzel ve mühim olduğunu belirten Lembeck, “Aktif olmak için birçok güzel platform var ve itfaiyede bu yerlerden biri. Gençlerin ve herkesin bize gönüllü olarak katkı sağlamasından çok büyük mutluluk duyarız.” dedi.

İtfaiyeye yeni gönüllüler kazanamamanın temel bir sorun olduğunu dile getiren Lembeck, itfaiye ekiplerine kısa vadede 15-20 kişinin katılmasının çok bir şey değiştirmeyeceğini, uzun vadede sürekli yeni insanları kazanmak istediklerini ve buna muhtaç olduklarını vurguladı.

Alman vatandaşı olmadan da itfaiye de çalışmanın mümkün olduğunu anlatan Lembeck, “İş başvuruları ile bize müracaat eden yabancı uyruklu kimseler Almanya’ya muhteşem bir şekilde ayak uydurmuş ve hiçbir sorunu kalmamış kimseler. Bizim kapımız ise henüz uyum konusunda belli bir mesafe kat etmek zorunda olanlara, mesela hala biraz dil sorunu çekenlere de açık.” diye konuştu.

İtfaiyede çalışmayı düşünmek için yeterli cesareti sergilemeyenlerin olduğunu belirten Lembeck,“İtfaiye önyargıların aksine tipik bir Alman mesleği değil, herkesin mesleği.” dedi. Yabancı kuruluşlara, STK’lara ve dini cemaatlere de seslenen Lembeck, gençlere hitap etmek ve itfaiyeciliği anlatmak için tekliflere açık olduklarını da sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.