İtb Yönetimi Yazıcı Ve Yıldırım’ı Ziyaret Etti

İtb Yönetimi Yazıcı Ve Yıldırım’ı Ziyaret Etti

İzmir Ticaret Borsası (İTB)'nın yeni yönetimi, bazı önemli projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve destek almak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı makamlarında ziyaret e.

İzmir Ticaret Borsası (İTB)'nın yeni yönetimi, bazı önemli projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve destek almak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı makamlarında ziyaret etti. Temaslara İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Başkan yardımcıları Ercan Korkmaz ve İsmail Yalçın Yılmaz, muhasip üye Bülent Arman, Yönetim Kurulu üyeleri Tayfur Akın ve Bülent Uçak katıldı.

İTB Başkanı Kestelli, ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyada rekabet potansiyelinin en yüksek olduğu sektörlerden birinin tarım olduğunu söyledi. Tarım ve hayvancılığı çağdaş pazarlama teknikleriyle buluşturmanın gelecek açısından çok önemli olduğunu belirten Kestelli, ELİDAŞ ve İZBEP gibi projelerle İzmir'in bu konuda öncü rol üstlendiğini ifade etti. Bakan Yazıcı ise 365 oda ve borsa arasında İTB'nin kendilerinde özel bir yeri olduğunu söyledi. Yazıcı, "Türkiye'nin ilk ticaret borsası olan İTB'nin öncü hizmetlerine devamı için tıpkı ELİDAŞ'ta olduğu gibi gereken desteği vermeye devam edeceğiz." dedi. İTB heyeti ayrıca tarımda çağdaş pazarlama tekniklerinin Avrupa'daki uygulamaları ve Türkiye'de yapılabilecekler üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Daha sonra Bakan Yıldırım'ı ziyaret eden heyet, 84 yıllık İTB binasının depreme karşı güçlendirilme ihtiyacı olduğunu, bu sebeple yeni bir merkez yapmak üzere arsa arayışı içine girildiğini bildirdi. Işınsu Kestelli, ilgilendikleri âtıl durumda bulunan iki kamu arazisi için Yıldırım'dan destek istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.