İtalyan Turisti Öldüren Zanlının 8 Sabıkası Var

İtalyan Turisti Öldüren Zanlının 8 Sabıkası Var

Rize'nin Derepazarı ilçesinde İtalyan turist Giorgio Bozzo’yu karavanının içinde bıçaklayarak öldüren Halil K. (28), emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Ayağı alçıda emniyet binasından çıkan ve 8 ayrı suçtan sabıkası...

Rize'nin Derepazarı ilçesinde İtalyan turist Giorgio Bozzo’yu karavanının içinde bıçaklayarak öldüren Halil K. (28), emniyetteki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Ayağı alçıda emniyet binasından çıkan ve 8 ayrı suçtan sabıkası olan madde bağımlısı zanlının, işlediği cinayetin ardından kaçarken ayağını kırdığı öğrenildi.

Derepazarı ilçe merkezinde, önceki gece İtalyan turistlere ait karavanlardan birine, havalandırma penceresinden hırsızlık için giren ve birçok suçtan 8 sabıkası bulunan madde bağımlısı Halil K., İtalyan turist Giorgio Bozzo'yu (70) göğüs bölgesinden 4 bıçak darbesi ile öldürerek kaçmıştı. Olayla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 5 kişinin ifadesine başvurdu. Olay yerindeki incelemeler sırasında karavandaki kan lekesi ve çöpte buldukları pantolon paçasından yola çıkan polis ekipleri, olay gecesi çevre hastanelere başvuru yapılıp yapılmadığını araştırdı.

Yapılan araştırma sonucu Halil K. adlı zanlının olay gecesi karavana girdiği havalandırmadan kaçarken yere düşerek ayağını kırdığı ve hastaneye giderek tedavi gördüğü tespit edildi. İlçe merkezinde gözaltına alınan zanlının, cinayeti birlikte işlediğini itiraf ettiği Ziya K. (24) da gözaltına alındı. Zanlılardan Ziya K., suçlamaları kabul etmezken olay esnasında Halil K. ile beraber olmadığını, Halil K.’nin olay sonrası yanına gelerek kendisine birkaç parça eşya bıraktığını öne sürdü. Halil K., sonrasında polise verdiği ifadede, suçunu kabul ederek olayda kullandığı bıçağı da polise teslim etti.

EŞİ TEŞHİS İÇİN EMNİYETE GELDİ

Olay esnasında karavan içinde bulunan ve cinayete tanıklık eden Giorgio Bozzo’nun eşi Ritta Bozzo, zanlıyı teşhis etmek için emniyete götürüldü. Emniyette yaklaşık 1 saat duran Ritta Bozzo, daha sonra polisler eşliğinde ticari bir taksi ile emniyet binasından ayrıldı.

KAÇARKEN AYAĞINI KIRMIŞ

İtalyan turisti öldürdükten sonra girdiği havalandırma penceresinden kaçmaya çalışan Halil K., aracın üstünden atlarken ayağını kırdı. Zanlı Halil K. sorgulamasının ardından emniyet binasından çıkarken ayağı kırık olduğu için polislerden destek alarak araca bindi. Adliyeye sevk edilen zanlının Rize’nin İkizdere ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun zamandır ailesinden ayrı sokaklarda yaşadığı öğrenildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.