İsviçre'nin incisi: Luzern

İsviçre'nin incisi: Luzern

Tarih, sanat ve çikolata kokan Luzern İsviçre'nin incisi olarak biliniyor. Şehirdeki evler birer sanat eseri gibi. Kentin sembolü olan Su Kulesi ve Şapel Köprüsü, turistlerin ilgisini çekiyor

KERİM ATICI'NIN İSVİÇRE İZLENİMLERİ-4

Tarih, sanat ve çikolata kokan Luzern İsviçre'nin incisi olarak biliniyor. Şehirdeki evler birer sanat eseri gibi. Kentin sembolü olan Su Kulesi ve Şapel Köprüsü, turistlerin ilgisini çekiyor

İsviçre'deki son durağım Luzern oldu. Luzern, bana göre İsviçre'nin en güzel şehri. 80 bin nüfusluk şehirde, Orta Çağ'dan kalma birçok tarihi yapı var. Ahşap ve üzeri örtülü Chapelle Köprüsü, şehre renk katıyor. 14. ve 17. yüzyıldan kalma rahip meclisi binası, Luzern Aslanı Anıtı, Fransız ordusundaki İsviçreliler'in 1792'de kılıçtan geçirilmesinin anmak için dikilmiş.

ŞEHRİN ÖNEMİ HIZLA ARTIYOR

Güzel Sanatlar Müzesi, demiryolu ulaşımındaki gelişmeyi gösteren Ulaştırma Müzesi, Glaciers Bahçesi şehirdeki ilgi çekici mekanlar arasında bulunuyor. Şehirde bir nükleer santral de bulunuyor. Luzern Gölü kıyısındaki şehir, büyük bir turistik merkez. İsviçre'ye gidenler Luzern'e uğramadan dönmüyor. Luzern, Alp Dağları'na giden birçok yolun çıkış noktasında yer alıyor. Şehir yüzyıllar önce küçük bir balıkçı kasabasıymış. Son yıllarda ise göl kıyısında büyük oteller inşa edilmiş. Böylece kentin önemi daha da artmış.

EVLER BİRER SANAT ESERİ GİBİ

Kentin sembolü olan ve Luzern Gölü'nü besleyen Reuss Nehri üzerine kurulmuş Şapel Köprüsü, üstü kapalı İsviçre köprülerinin en tipik örneği. Köprü yüzyıllar önce yanmış. Yangından sonra onarılmış. Köprü şehre gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Köprü sadece yaya trafiğine açık. Köprünün tavan kısmına ise şehrin koyucu azizleri, kahramanları ve İsviçre tarihi resmedilmiş. Köprünün hemen yan tarafında ise sekizgen şekilde bir Su kulesi bulunuyor. Kule, 19. yüzyıla kadar hapishane ve arşiv kütüphanesi olarak hizmet vermiş. Nehrin kenarındaki evler de insanı büyülüyor. Evler birer sanat eseri gibi. Binalar otel, cafe ve restoran olarak kullanıyor. Yorulan turistler bu mekanlarda mola veriyor. Şehir merkezinden görülen Gutsch Şatosu ise eskiden işkence şatosu olarak kullanılıyormuş. Binada şu an bir restoran var.

LUZERN İSVİÇRE'NİN İNCİSİ

Şehrin bazı noktaları çikolata kokuyor. Çikolata mağazalarından gelen koku insanı cezbediyor. Luzern sadece çikolata değil, hem tarih hem de sanat kokuyor. Luzern İsviçre’nin 7. büyük şehri. Bir tarafında dağlar, bir tarafında göl, eşsiz tarihi yapılar, kültürel etkinlikler, lüks mağazalar kenti renklendiriyor. Luzern, İsviçre'nin incisi olarak da adlandırılıyor. Luzern'i gezmenizi tavsiye ederim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.