İsveç’te Kırkpınar fotoğraf sergisi açıldı

İsveç’te Kırkpınar fotoğraf sergisi açıldı

İsveç'in başkenti Stockholm'deki İsveç Spor Müzesi'nde, Kırkpınar'da güreşen güreşçilerin resimlerinden oluşan bir fotoğraf sergisi açıldı.

Babası Türk, annesi İsveçli olan İsveç Spor Müzesi Müdürü Karl Örsan'in girişimleri sonucunda, İsveç Spor Müzesi'nde açılan ve Kırkpınar'da güreş tutan güreşçileri gösteren fotoğaflar, Fransız fotoğraf sanatçı Florence Chapuis'a ait. Edirne Kırkpınar'da çeşitli tarihlerde çekilen değişik fotoğraflar arasında en çok fotoğrafı bulunan ise Kırkpınar Başpehlivanı Ahmet Taşçı. Yağlı güreşçilerin fotoğraflarıyla birlikte, güreşçilerin giydiği kispet ile birlikte televizyondan Kırkpınar yağlı güreşlerinden oluşan görüntüler de yer alıyor. Ayrıca sergiyi gezenlere yağlı güreşler hakkında Türkçe ve İsveççe bilge de veriliyor.
Pazar günü Stockholm'deki İsveç spor Müzesi önündeki çayırlık alanda yağlı güreşlerin tanıtımı amacıyla güreş tutan Kırkpınar Başpehlivan'ı Ahmet Taşçı, Kaan Kaya, Umut Kaya ve Ekram Akın ile birlikte kafilede bulunan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Türk Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile İsveç Güreş Federasyonu Başkanı Claes Eriksson müzedeki yağlı güreş sergisini gezdi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.