İşten çıkarılanlar çareyi pazarcılıkta buldu

İşten çıkarılanlar çareyi pazarcılıkta buldu

Son aylarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işten çıkartılan vatandaşlar, geçimini sağlamak için pazarda satıcılık yapmaya başladı.

İş yerlerinin ekonomik krizi bahane ederek işten çıkarttığı bir çok kişi yeni bir iş bulamadığı için kendi imkanları ile geçinmeye çalışıyor.

 

Daha önce özel bir hastanede personel olarak çalıştığını belirten Ramazan Atmaz, Kurban Bayramı öncesi işten çıkartıldığını söyledi. Bayramdan sonra iş aramaya başladığını ifade eden Ramazan Atmaz, "Birçok yere müracaatta bulundum, ancak iş olmadığını söylediler. Pazarda esnaflık yapan arkadaşıma durumumu anlattım, o da beni yanına işe aldı. Şu an günlüğü 20 YTL'ye çalışıyorum." diye konuştu. İki çocuk babası olduğunu anlatan Atmaz, çok zor durumda olduklarını belirtti.

 

Pazarda maydanoz satarak geçimini sürdüren Mehmet Ali Gündüz, 2 ay önce geçici olarak işten çıkartıldığını ifade etti. Geçinmekte zorlandığını anlatan Gündüz, "Bizi işten çıkartırken yıllık izninizi kullandırıyoruz dediler. 1,5 ay izin kullanacaksınız dediler. Ancak 2 ay oldu hala işe başlayamadık. Çalışmak için iş yerine gittiğimizde bize çıkış verildiğini öğrendik." ifadesinde bulundu. Tekrar işe çağrılmayı beklediğini anlatan Ali Gündüz, "Ben de pazarda maydanoz satmaya başladım." diye konuştu. Günde 20 YTL kazandığını aktaran Gündüz, "Kıt kanat geçinmeye çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.