İşte yeni Türkiye'de Öcalan gerçeği

İşte yeni Türkiye'de Öcalan gerçeği

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın 'Vikipedi' bilgileri güncellendi. Öcalan'ın mesleği bölümüne "PKK'nın kurucu lideri, politik aktivist, ideolog, yazar" bilgisi yer aldı

Abdullah Öcalan'ın hayatını daha önce hiç böyle okumadınız. Öcalan'ın Vikipedia'daki kişisel bilgileri güncellendi. Güncellenen bilgilerle yeni Öcalan şöyle anlatılmış:

-Meslek: PKK'nın kurucu lideri, politik aktivist, ideolog, yazar


-Öcalan et yemeye karşı bireysel bir tavır aldığını söyleyerek vejetaryen olduğunu söylemiş ancak Öcalan'ın halen vejetaryen olup olmadığıyla ilgili yeterli bilgi bulunmadığı anlatılmış.


-2000 senesinde Ukrayna Komünist Partisi, Stalin Ödülü için Öcalan'ı aday gösterdi. Ayrıca Öcalan'a Güney Afrika Komünist Partisi'nin 13. kongresi nedeniyle bir plaket hediye edildi.


-29 Haziran 1999'da yapılan son duruşmada Ankara 2 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından kurduğu terör örgütü PKK'yı aldığı kararlar ve verdiği emir ve talimatlarla sevk ve idare ederek, devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya matuf eylemleri gerçekleştirdiği sabit görüldü . 


-Öcalan'ın, eylemlerinin şiddeti, yoğunluğu ve sürekliliği ve içinde bebek, çocuk, ihtiyar ve kadınların da bulunduğu binlerce insanın öldürülmüş olması ve ülke genelinde ciddi tehlike oluşturması nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 59. maddesinde düzenlenen cezai sorumluluğu kaldıran veya azaltan nedenlerden yararlandırılması uygun görülmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.