İşte CHP'nin ilk başörtülü adayı

İşte CHP'nin ilk başörtülü adayı

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri CHP ilk türbanlı milletvekili adayı Adıyamanlı Hayriye Ersoy olacak.

2015 Genel Seçimleri için geri sayım sürüyor. CHP'de ise ön seçim heyecanıyla birlikte milletvekili adayları listesi yavaş yavaş netleşmeye başladı.

CHP milletvekili adayları listesinde en dikkat çeken isimlerden biri Adıyaman kökenli Hayriye Ersoy oldu. Milletvekili adaylığına çok yakın olan Hayriye Ersoy, CHP'nin türbanlı ilk adayı olacak.

Seçim çalışmaları hakkında Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer'e konuşan Hayriye Ersoy, şunları söyledi:

20 YILDIR TÜRBAN TAKIYORUM

"Siyaset genlerimizde var; CHP'li bir aileden geliyorum. CHP çatısı altında inancımızı özgürce yaşadık. 20 yıldan beri türban takıyorum. İnandım, kontenjan talebiyle yola çıktım. İstanbul'da 200 bin Adıyamanlı var. Bütün oyları partimize kazandıracağımı ve hemşerilerimin İstanbul'daki ilk temsilcisi olacağımı umuyorum. Kazanmak için elimden geleni yapacağım. Mücadeleci bir yanım vardır. Yarı şehirde yarı köyde yaşamış bir insanım. Tabanda, varoştaki insanların hangi dilden anladıklarını çok iyi bilirim.

ADIYAMAN 5 VEKİL ÇIKARACAK

CHP nin daha önce çıkardığı iki vekil ne yazık ki daha sonra AKP'ye geçti. CHP'de Adıyaman'da önseçimde Dr. Selçuk Tabak birinci çıktı; Gölbaşı CHP ağırlıklıdır. İkinci sırada Abdurrahman Tutdere var. Bu kez Sünni-Alevi sentezini yakalamış olacağız. CHP bu seçimde bir ivme sağlayacaktır. HDP'nin Adıyaman'da öteden beri köklü bir oyu yok. Kuvvetli bir aday gösterirlerse, o zaman bir üye çıkarabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.