İstanbul'dan Gelen Hdp'li Grup, Kobani Sınırında Işid'i Protesto Etti

İstanbul'dan Gelen Hdp'li Grup, Kobani Sınırında Işid'i Protesto Etti

HDP İstanbul İl Başkanlığı'nın öncülüğünde İstanbul’dan hareket eden 35 otobüs, Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden YPG güçlerine destek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine vardı. Konvoy halinde sınır hattına giden HDP'li grup,...

HDP İstanbul İl Başkanlığı'nın öncülüğünde İstanbul’dan hareket eden 35 otobüs, Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele eden YPG güçlerine destek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine vardı. Konvoy halinde sınır hattına giden HDP'li grup, burada slogan atarak IŞİD'i protesto etti

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu konvoy, Suruç ilçe merkezine giriş yaptıktan sonra konvoy halinde Kobani ve çevre sınır köylerine doğru hareket etti. Konvoyun geçişi esnasında emniyete bağlı çevik kuvvet ekibi geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kobani sınıra doğru hareket eden HDP’li konvoyun ön camlarında teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK bayraklarının asılı bulunması dikkatlerden kaçmazken, sınıra giden HDP’liler camlardan PKK ve IŞİD’e karşı mücadele eden PYD/YPG bayrakları salladıkları görüldü.

Suruç-Kobani sınırında IŞİD’in Kobani’ye saldırısını protesto eden HDP’li grup, “Biji Serok Apo, Kobani IŞİD’e mezar olacak, Yaşasın YPG’nin direnişi” sloganı atarak sınır kapısında IŞİD’i protesto etti.

Çevre illerin yanı sıra İstanbul gibi çeşitli batı illerinden gelen yüzlerce HDPli IŞİD’in saldırılarını Kobani sınırında düzenledikleri eylem ve protestolarla kınarken polis ve Jandarma HDP’li grubun taşkınlık çıkartmaması için sınırda güvenlik güçlerini had safhaya çıkartarak sınırda yoğun güvenlik önlemi aldı.

,

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.