İstanbul'da gece kulübüne silahlı saldırı

İstanbul'da gece kulübüne silahlı saldırı

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası 39 kişi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 69 kişi yaralandı.

Beşiktaş Ortaköy'de ünlü gece kulübü Reina'da gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunun bir terör eylemi olduğunu 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin de yaralandığını bildirdi. Sağlık Bakanı Akdağ'da yaralıların hastanedeki tedavi süreçlerine ilişkin bilgi paylaştı.

Gece saatlerinde yılbaşı kutlamasının yapıldığı Reina'ya gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi elindeki otomatik silahla içeriye ateş açtı. Noel baba kıyafeti giydiği tahmin edilen saldırganın içeri girmeden önce kapıdaki güvenlik görevlisi ve polisi öldürdüğü üzerinde duruluyor. Saldırganın olayın ardından gece kulübünün içerisinde saklanmış ve buradan sivil gibi kaçmış olma ihtimalinin çok güçlü olduğu belirtildi. Öte yandan terörist henüz yakalanamadı.  

Bu arada saldırı sırasında gece kulübünde yaklaşık 700-800 kişi bulunuyordu.

'Akıllardan geçmeyen alçakça bir saldırı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay haberini almasının ardından İstanbul'a geldi ve havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Soylu, "39 insanımız hayatını kaybetti. 21'inin kimliği belirlendi. 18'inin kimlik tespit çalışması ise devam ediyor. Hayatını kaybedenlerden 15-16'sı yabancı uyruklu 5'i Türk vatandaşı. Saat 01.15 sıralarında gerçekleşen terör saldırısında 69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Tedavi görenlerden 4'ünün durumu ağır olarak 1'i çok ağır olarak bize bildirildi. Elbetteki bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız, haince sivil insanlara karşı milletin yılbaşı umutlarını tazelediği bir zamanda savunmasız akıllarından geçmeyen alçakça bir saldırı.. Teröristin arama çalışmaları devam ediyor. Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. İnşallah yakın zamanda ele geçireleceğini umut ediyoruz. Örgütü tespit etmek için detaylı çalışmalar devam ediyor." şeklinde konuştu.

'Saldırgan bir kişi'

Soylu, "Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin hem emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. 

Akdağ hastanedeki yaralı sayısını açıkladı

İlerleyen saatlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şu an hastanelerde 65 yaralı var. 4'ünün durumu oldukça ciddi" değerlendirmesini yaptı.

Delil toplama çalışmaları sürüyor

Olay yeri inceleme ekiplerinin ise gece kulübündeki delil toplama çalışmaları sürüyor. Öte yandan saldırının gerçekleştiği gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekici aracına yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi yada kişilerin bu taksi ile eğlence mekana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Delil toplama çalışmalarının saat 11'e doğru bitmesi ve olayın meydana geldiği gece kulübünün üzerinde bulunduğu Muallim Naci Caddesi'nin trafiğe açılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.