İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak’a, Kazakistan Al-farabi Milli Üniversitesi Tarafından Fahri Doktora

İstanbul Üniversitesi Rektörü Ak’a, Kazakistan Al-farabi Milli Üniversitesi Tarafından Fahri Doktora

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Mert Savrun ve İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük’den oluşan İstanbul Üniversitesi Heyeti, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi’ne...

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Mert Savrun ve İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük’den oluşan İstanbul Üniversitesi Heyeti, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi’ne ziyarette bulundu.

Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi’ne yapılan ziyaret sırasında, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi tarafından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a “fahri doktora” unvanı verildi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bilimsel ve yöneticilik kariyerindeki başarıları, Türkiye ve Kazakistan arasındaki akademik ve bilimsel işbirliğindeki çabaları ve bilimin gelişimi noktasındaki katkılarından dolayı “fahri doktora” unvanına layık görüldü. Ziyarette ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi arasında bilimsel projeler üretmeyi hedefleyen üniversitelerarası işbirliği anlaşması imzalandı.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi tarafından verilen “fahri doktora” unvanını aldığı törende öğretim üyeleri ile bir araya gelerek konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi tarafından verilen “fahri doktora” unvanını almaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirterek: “İstanbul Üniversitesi gücünü bilimsel niteliğinden alan bir kurum. Üniversitemiz Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında 2015 yılında 415. sırada yer aldı. 2016 yılında ilk 300-400 sıralama içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Çünkü üniversitemiz mensuplarımızdan biri daha nobel ödülü aldı. Nobel Edebiyat ödülü kazanan Orhan Pamuk iletişim fakültemiz mezunudur. 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar ise İstanbul Tıp Fakültesi mezunumuzdur. Tüm bunlar, ülkemizin, bölgemizin ve insanlığın gelişmesi için sorumluluğumuzun ne büyük olduğunu da gösteriyor. Bu sorumluluk duygusuyla kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmayı, daha iyi bir dünyada yaşamamızı sağlayacak projeler yapmayı ve daha iyi bir dünya yaşayabilme hedefiyle çalışan gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaliteli bir yüksek eğitim için öncelikle özeleştiri geleneği çerçevesinde nesnel bir biçimde koşulların değerlendirilmesi gerektiğinden bahseden İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak: “Belirli bir projeksiyon çerçevesinde misyon ve vizyonumuzu gerçekleştirmek için stratejiler geliştirmeliyiz. İstanbul Üniversitesi’nin 55 farklı ülkeden üniversite ile toplam 159 işbirliği anlaşması bulunmakta ve bu çerçevede öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği gerçekleştirilmektedir. Ayrıca 27 Avrupa ülkesi ile 348 Erasmus anlaşmamız bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi olarak Avrupa’nın en eski üniversitelerinin oluşturduğu yükseköğretim kurumları ağı olan Coimbra Grubu üyesiyiz” şeklinde konuştu. Tüm bu çalışmalarla ortak kültürel bağlarımız olan Türk bilim dünyası ile ilişkilerin pekiştirileceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, bu güzel bağın vurgulanmasına vesile olan bu fahri doktora unvanını veren Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi’nin bütün yetkililerine teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmasının ardından İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a akademik kıyafeti giydirilerek hediye takdim edildi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve beraberindeki heyet, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi’nde bulunduğu sırada Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni de ziyaret etti. Prof. Dr. Mahmut Ak, Kazakistan Al-Farabi Milli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyaret sırasında ayrıca iki üniversite arasında geliştirilebilecek ortak araştırma projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.