İşsizlerin İş Umudu Fuar Erzurum'da Açıldı

İşsizlerin İş Umudu Fuar Erzurum'da Açıldı

Erzurum Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı'nın (ERKİF) üçüncüsü Erzurum İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonu'nda açıldı. 2 gün açık olan fuar bölge illerine hitap ediyor.ERKİF'e Erzurum, Erzincan ve bölgedeki diğer illerden çok sayıda...

Erzurum Kariyer Günleri ve İstihdam Fuarı'nın (ERKİF) üçüncüsü Erzurum İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonu'nda açıldı. 2 gün açık olan fuar bölge illerine hitap ediyor.

ERKİF'e Erzurum, Erzincan ve bölgedeki diğer illerden çok sayıda firma katılarak stant açtı. İşverenler ile iş arayanları buluşturan fuarı iki gün içerisinde 20 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın açılışında konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, işsizliğin önemli bir problem olduğunu ifade etti. Vali, kariyer planlaması yapanlar için söz konusu fuarın önemli bir imkan sunduğunu dile getirdi. Erzurum'un önemli bir cazibe merkezi olduğunu ve bunun için bölge illerdeki üniversite mezunu işsizlerin de söz konusu fuara ilgi göstermesini beklediklerini dile getiren Vali Altıparmak, "Gelecek ve kariyer planlaması yapan gençler için önemli bir gün." dedi.

Üniversiteli öğrencilere çalışmalarını ve ideolojik kamplaşmadan uzak kalmaları çağrısında bulunan Vali Altıparmak, "Kariyer planlarken ideolojik kamplaşmalardan uzak durun. İşsiz olursanız kimse sizi aramaz sormaz. Ama işiniz, kariyeriniz olursa sizi arayıp sorun akrabalarınız, çevreniz çok olur. İş bulduğunuzda beğenmemezlik yapmayın. İşin iyisi kötüsü olmaz. Bunnu için çalışla azminiz olmalı ve hayal kurun. Başarıya giden yolda hayal kurmak çok önemli." diye konuştu.

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise ülke genelindeki 30 büyük şehirde istihdam ve kariyer fuarları düzenlediklerini anlattı. Uzunkaya, kurum olarak işsizlikle mücadeleye önem verdiklerini dile getirdi. Türkiye'nin ve gelişmekte olan ülkelerin temel sorunlarından birisinin işsizlik olduğuna işaret eden Uzunkaya, "İşsizlik problemi bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin temel problemidir. Türkiye'de son yıllarda istihdam oranı artış gösteriyor. 2002'de kurum olarak 65 bin kişiye istihdam sağlamıştık. Geçen yıl bu rakam 671 bine ulaştı. Bu yılın ilk 9 ayında ise 650 bin kişiye ulaştı." ifadelerini kullandı.

Erzurum'da ara elemana had safhada ihtiyaç olduğunu aktaran Uzunkaya, şöyle konuştu: "Türkiye'de 1 milyon 300 bin iş açığının yansıması Erzurum'da 7 bin. Maalesef aranan vasıflara sahip değiliz. Erzurum'da istihdam probleminin çözümü için eğitimli, yetişmiş insanlara ihtiyaç var."

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de iş dünyasında ciddi rekabet olduğunu ve bunun için iş arayanların öncelikle bir meslek sahibi olmalarının ve ardından kendilerini güncel ve mesleki bilgilerle donatmalarının gerekliğini vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.