İşsiz genç bulduğu çantayı polise teslim etti

İşsiz genç bulduğu çantayı polise teslim etti

Karaman Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, dün iş ararken bulduğu, içinde 2 bilezik, altın küpe ve kolye ile yaklaşık 2 bin lira para olan çantayı polise teslim eden Bülent Soylu'ya teşekkür etti

Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, dün iş ararken bulduğu, içinde 2 bilezik, altın küpe ve kolye ile yaklaşık 2 bin lira para olan çantayı polise teslim eden Bülent Soylu'ya teşekkür etti.
     Sönmez, yolda bulduğu çantayı polise teslim eden Soylu'yu, makamında kabul etti. Soylu ile bir süre sohbet eden Sönmez, örnek davranışından dolayı Soylu'ya teşekkür etti.
     Sönmez, Soylu'nun ülkemizde ahlaklı ve değerlerine sahip insanların da olduğunu göstermesi açısından kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.
     Bu tür olaylardan, ülkemizde değerlerin kaybolduğu iddiasında bulunan insanların bir ders çıkarması gerektiğini ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:
     ''Diğer samimi insanların da bunu örnek alıp cesaretle bu güzellikleri yaşatmasını temenni ediyorum. Dünkü olayda da yaşlı emekli bir insanımız cadde ortasında çantasını unutmuş. Bu kardeşimiz de bunu bulup 'sahibine, polise nasıl teslim ederiz' diye oldukça uzun bir mesafeyi yürümüş. Kardeşimizin de çantayı sahibine ulaştırmaktan başka hiçbir beklentisi olmadığını gördük. İş konusunda kardeşimize elimizden gelen her türlü yardımda bulunacağız. Kardeşimiz emeğinin ürününü almak istiyor. Kendi mesleğini yapmak istiyor. Girişimlerimiz oldu. En geç yarın iş başı yapabileceğini umuyorum.''
     İş bulma umuduyla olaydan 2 gün önce Karaman'a taşındığını ifade eden Bülent Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce ekonomik sıkıntılar yüzünden eşinin Karaman'a ailesinin yanına geldiğini söyledi.
     Kendisinin de ardından Karaman'a geldiğini dile getiren Soylu, ''Konya'daki ev sahibime borcum vardı. Senet verdim. Borç para buldum ve Karaman'a taşındım. Taşınalı 2 gün olmuştu. Çantayı bulduğumda bir an düşündüm. Fakat şeytana uymadım. Karakola giderken polis ekiplerine rastladım ve çantayı onlara teslim ettim. Dolmuşa binsem çantayı ben bulmayacaktım. Bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorum'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.