İsrail'in Gazze'de 450 bin Filistinliyi göçe zorladığı belirtildi

İsrail'in Gazze'de 450 bin Filistinliyi göçe zorladığı belirtildi

Gazze Şeridi'nde İsrail'in daha önce güvenli bölge iddia ettiği yerlerde yaşayan 450 bin Filistinlinin, İsrail tarafından yapılan açıklamayla göçe zorlandığı belirtildi.

Basal, "İsrail işgali, Gazze'nin bazı bölge ve kamplarında yaşayan Filistinlilerin çektikleri sıkıntıları daha artırmak için tekrar yıkılan evlerinden ve barındıkları bölgelerden taşınmaya zorluyor." ifadelerini kullandı.

Uluslararası hukukun "korku, şiddet ve aç bırakma" yoluyla zorla yerinden etmeyi yasakladığını ifade eden Basal, İsrail'in Han Yunus'ta ve Gazze'nin orta bölgesindeki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlileri defalarca yerinden ettiğini vurguladı.

Basal, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Adalet Divanı'na, "İsrail'in Filistin vatandaşlarını Gazze'de yerinden etme siyasetinden vazgeçmesi için baskı yapılması" çağrısında bulundu.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Megazi bölgesindeki bazı kısımlar, Selahaddin Caddesi'ndeki bazı sokaklar ile Gazze Şeridi'nin ortası kesiminde yer alan Faruk ve Emel bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuştu.

Adraee'nin açıklamasında, Filistinlilerden daha önce "insani bölge" olduğunu iddia ettiği, ancak sonuncusu dün olmak üzere defalarca İsrail bombalarının hedefi olan El-Mevasi'ye gitmelerini istemesi dikkati çekti.

İsrail saldırıları nedeniyle nüfusun yüzde 90'ının yerinden edildiği Gazze'de, birçok Filistinli derme çatma çadırlarda yaşamak zorunda kaldı.

İsrail'in Gazze'ye gece boyu düzenlediği hava saldırılarında 20 Filistinli öldü
İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gece boyu düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 317. gününde de devam ediyor.

Yerel kaynakların AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu Han Yunus ve Refah kentlerinde meskun mahalleri bombaladı.

Aksa Şehitleri Hastanesinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr el-Belah kentindeki bir evi bombalaması sonucu bir anne ve 6 çocuğunun öldüğü kaydedildi.

Görgü tanıkları, hedef alınan evin El-Attar ailesine ait ve 6 çocuktan 4'ünün ikiz olduğunu söyledi.

Gazze'nin orta bölgesinde Nusayrat Mülteci Kampı'nda El-Yazici ailesine ait, bir evi bombalaması sonucu 4 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin doğusunda konuşlanan İsrail topçu birlikleri de Megazi Mülteci Kampı ve Bureyc Mülteci Kampı, Deyr el-Belah kenti ve El-Masdar kasabasına yoğun topçu ateşi açtı.

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kenti semalarında uçan İsrail insansız hava aracından (İHA) kentin doğusundaki Abasan el-Kebira kasabasındaki Misbah ailesine ait bir eve yapılan saldırıda, biri kadın, 4 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Han Yunus kenti ile Refah kentinin batısındaki Suudi Mahallesi'ndeki konutlara yönelik saldırılarında şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Gazze kentindeki Es-Sabra Mahallesi'nde Cevde ailesine ait bir evin İHA ile hedef alınması sonucu 1 kadın öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail topçu birlikleri Gazze kentinin güneydoğusundaki yanı sıra Sabra ve Zeytun Mahallelerini topçu ateşine tuttu.

Sivil Savunma Teşkilatından yapılan açıklamada ekiplerinin, İsrail'in Cibaliya Mültaeci Kampı'ndaki Gaben, Dehman ve Ebu el-Kara ailelerine ait evleri hedef almasının ardından, 4 kişinin cenazesini ve çok sayıda yaralıyı enkazdan çıkardığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 74 Filistinli öldü, 92 bin 537 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.