İspanyol Heyetten Vali Güvençer'e Ziyaret

İspanyol Heyetten Vali Güvençer'e Ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yerelde yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilen, Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden gelen...

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından yerelde yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilen, Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden gelen heyet Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Heyetin Türkiye'den iyi bir izlenimle dönmesini dileyen Vali Güvençer; "Şahsım adına sizi burada ağırlamaktan çok mutluyum. Ama şahsımdan ziyade değerli çalışma arkadaşlarım sizinle birlikte olmaktan çok mutlular. Bölgenize yaptıkları ziyaretten çok güzel hatıralarla döndüler. Çalışma arkadaşlarımı güzel ağırlamanızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Dileriz siz de Türkiye'den mutlu ayrılırsınız." ifadelerini kullandı.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise; "Birkaç ay önce Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesi'ne 5 günlük bir gezi yapmıştık. Oradan iyi izlenimlerle ayrıldık. Bakanlığımızın programı çerçevesinde İspanya'dan üç arkadaşımız da üç günlüğüne bizim ilimize iadeyi ziyarette bulundular. Bugün resmi görüşmelerimizi yapacağız. Belki belediye, ticaret odası ve üniversite ile küçük anlaşmalar yapabiliriz. Bu proje ile ilimizin İspanya ile karşılıklı dostluk ilişkilerini arttırmaya çalışacağız." diye konuştu.

Köyceğiz Çandır Organik köyü, Kaunos Antik Kenti ve Dalyan İztuzu Plajı'nı gezerek, incelemelerde bulunan heyet Muğla'da olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Yapılan çalışmalardan dolayı Muğlalı çalışma arkadaşlarımıza teşekkür eden heyet, ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ve güzel bir çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Güvençer heyete Muğla'ya özgü çeşitli hediyeler takdim ederken, AB İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres ise Castilla La Mancha Bölgesi’ni anlatan fotoğraf albümünü Vali Güvençer'e verdi. Ziyaretin ardından AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından İspanyol heyete Muğla ile ilgili bir sunum yapıldı. Heyette İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, AB İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres, IPEX Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Dış Tanıtma Enstitü Müdürü Angel Prieto Sotos, Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Uzmanı Ahmet Esen, Volkan Mulcar ve Muhammet Kırık yer aldı.

Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi’nde (VABpro) yer alan Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Muğla ile İspanya'nın Castilla La Mancha Bölgesi eşleşmiş, eşleşme sonrası 15­-21 Haziran 2014'te Muğla'dan 6 kişilik heyet Castilla La Mancha bölgesine ilk ziyareti etmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.