İsmiyle bilinen meşhur tatil köyü iflas etti! 171 milyon liraya icradan satılacak

İsmiyle bilinen meşhur tatil köyü iflas etti! 171 milyon liraya icradan satılacak

Türkiye'de bulunduğu şehrin en meşhur termal otellerinden birisi olan dev tesis iflas etti. Bahsi geçen iflasın gerekçesi ise borçlar olarak gösterildi.

Dünyada tüm zamanların en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Koronavirüs pandemisi döneminde değişen ticari dengeler çok sayıda sektörü olumsuz yönde etkiledi. Bazı sektörler ise bu süreçte değişimleri fırsat olarak görüp işlerine yenilikler kattı. Bu zorlu süreçte kemer sıkma politikası uygulayan firmalar iflastan kurtulmayı başardı. Diğerleri ise ekonomik zorluklara dayanamayıp iflas etti.

hierapolis-1.jpg

AVRUPA KITASI İFLASLARDA REKOR KIRDI

Ülkeler arasında bir kıyaslama yapılırsa en çok iflasın görüldüğü kıta Avrupa olarak dikkat çekiyor. Bu kıtada iflaslarda ilk sırada yer alan ülkeler ise İngiltere ve Almanya olarak ön plana çıkıyor. Türkiye'de de son aylarda iflasların artış göstermesi vatandaşı tedirgin ediyor.

hierapolis-4.jpg

İFLAS EDEN OTELİN 290 ODASI VAR

Türkiye'de son olarak ismiyle bilinen meşhur bir termal otel iflas etti. Bahsi geçen bu otelin binası ve arsası ise icradan satıya çıkarıldı.

hierapolis-3.jpg

Yılın her döneminde açık olan otelin 290 odası bulunuyordu. Bu odalardan 200 tanesi standart oda, 52 adet aile odası ve 24 adet çatı odası yer alıyor.

hierapolis-2.jpg

KRİTİK İHALEYE 53 GÜN KALDI

İflas eden otelin Denizli'nin Pamukkale ilçesinde faaliyet gösterdiği öğrenildi. Şehrin ismiyle bilinen meşhur tatil köyleri arasında yer alan Larina Hierapolis Termal Otel iflas etti. Bahsi geçen otelin binası ve arsası Denizli İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

hierapolisss.jpg

Arsasına 112 milyon 284 bin lira, binalarına 57 milyon 256 bin lira, çevre düzenlemesine 328 bin lira ve makine ve cihazlara 1 milyon 460 bin lira olmak üzere, toplamda 171 milyon 329 bin lira muhammen bedel belirlenen 290 odalı tesisin ilk ihalesi 13 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Turizmguncel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum