İsmet Karababa, Avrupa Fair Play Birliği ödülüne layık görüldü

İsmet Karababa, Avrupa Fair Play Birliği ödülüne layık görüldü

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmet Karababa, Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödülüne layık görüldü

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmet Karababa, Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödülüne layık görüldü.


İsmet Karababa’nın ödülünü İtalya’nın başkenti Roma’da alması planlanırken, vize işlemleri yetişmedi. Konya futbolunun önemli simalarından olan Karababa, ödülünü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından İstanbul Olimpiyat Evin’de düzenlenen törenle aldı.
Futbolculuğu döneminde Türkiye’nin uluslararası alanda ilk Fair Play ödülünü kazanan İsmet Karababa, ‘Sporda etiğin öneminin tanıtımı için’ bu ödüle layık görüldü.
1983 yılında aldığı ilk ödülden 39 yıl geçtiğini belirten Karababa, “39 Yıl içerisinde Türkiye, dünya ve bu ödülle birlikte Avrupa Fair Play kuruluşlarından büyük ödüllere layık görülen tek Türk olmanın onurunu yaşıyorum. Elbette bunun sorumluluklarını benliğimde hep hissettim. Fair Play anlayışı açına üstlendiğim misyonun gereğini yapmaya çalışırken de antrenörlüğümde, profesyonel ve yöneticilik yaşamımda ve halen başkanlığını yaptığım TÜFAD ile Türkiye Fair Play ödülleriyle buluşmuştum. Türkiye, Avrupa ve Dünya Fair Play ödüllerine sahip tek Türk olmanın onuruyla ödülümü aldım” dedi.
Ödül töreni öncesi konuşan TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, “41. yılımızı kutladığımız bu günde ülkemize uluslararası büyük ödülü ilk kazandıran İsmet Karababa’nın bu kez 39 yıl aradan sonra bir diğer uluslararası kuruluş olan Avrupa Fair Play Birliği’nin (EFPM) en prestijli ödüllerinden birine daha ülkemize kandırdı. Maşallah Konyalı İsmet Karababa Fair Play adına almadık ödül bırakmadı. TC Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurmak ve İsmet Karababa’nın ismini başına “Bay Fair Play’i ekletmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.