İsmail Kartal övgüyü hak etti

İsmail Kartal övgüyü hak etti

Sezon başında takımın başına getirilen teknik direktör İsmail Kartal sakatlıklar ve eksiklere rağmen geride kalan 10 haftada iyi bir performans ortaya koydu. Gaziantep yenilgisi sonrası tüm gözlerin üzerine döndüğü tecrübeli teknik adam zorlu seriden 6 pu

İ.H. Holding Konyaspor’un başarılı teknik direktörü İsmail Kartal geride kalan 10 haftada eksik ve sakat oyunculara rağmen takımına 12 puan toplatmayı başardı. Tecrübeli teknik adam geride kalan 9 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik 3 de yenilgi aldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımları yenen Konyaspor ligin en az gol yiyen ikinci takımı olarak da dikkat çekiyor. İsmail Kartal’ın öğrencileri Alanyaspor’un ardından 7 gol ile ligin en az gol yiyen ikinci takımı oldu.

Konyaspor ise 9 maçta 7 gol yiyerek Süper Lig'de Alanyaspor'dan sonra en az gol yiyen ikinci takım konumunda bulunuyor. Yeşil-beyazlı ekip, şu ana kadar sadece Medipol Başakşehir karşılaşmasında 2 gol yerken, diğer maçlarda kalesinde birer gol gördü. Anadolu Kartalı bu istatistik ile Avrupa Liglerinin en az yiyen gol yiyen takımları sıralamasında 5. basamakta yer aldı.

Kasım ayında yoğun bir maç trafiğine giren yeşil-beyazlılar, zorlu fikstürü kolaya çevirmeyi başardı ve alt sıralardan uzaklaşarak nefeslendi. Başakşehir maçıyla başlayan serinin devamında Fenerbahçe ve Kasımpaşa ile karşılan yeşil-beyazlılar, kötü başladığı seride son iki maçta elde ettiği sonuçlarla üzerindeki baskıyı kırdı. Başakşehir’e Konya’da oynadığı maçta 2-1 yenilen Anadolu Kartalı, bu maçın ardından deplasmanda oynadığı Fenerbahçe ve sahasındaki Kasımpaşa maçlarını kazanarak 6 puanı hanesine yazdırdı üst sıralarda kendine yer bulmayı başardı. Geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılı günlere yeniden dönmek istemeyen ve işi sıkı tutan Konyaspor’un Kasım ayındaki zorlu takvimi ise lider Alanyaspor ile deplasmanda oynanan maçla sona erdi. Yeşil-beyazlı ekip lider Akdeniz ekibine 1-0 yenildi. Konyaspor’da zor maçlar geride kalırken aralık ayındaki rakipleri Başakşehir Fenerbahçe ve Alanyaspor’a göre daha kolay görünen takımlar.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.