İsmail Kartal: Derbide Haklı Bir Galibiyet Aldık

İsmail Kartal: Derbide Haklı Bir Galibiyet Aldık

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş ile oynanan derbi maçta haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Takımının deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş ile oynanan derbi maçta haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Takımının deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, derbide haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Hafta başından beri hep beraber bu maça iyi hazırlandık. Net pozisyonlar bulup maçı 2-0 kazandık, belki daha da farklı olabilirdik. Rakibe duran top haricinde pozisyon vermedik. Oyuncularım vermiş olduğum görevi yerine getirdiler. Haklı bir galibiyet aldık. Bugün başkanımızın doğum günü olması neticesiyle ona ve herkese armağan ediyoruz. Biz bu akşam sadece üç puan aldık. Sezonun son deplasman derbisinde Beşiktaş'ı mağlup ettik. Bu galibiyetle özgüven elde ettik. Yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Bir gazetecinin "Maçta oyuncularınızın yerde kalması eleştirildi. Bir sıkıntıları mı vardı ?" sorusuna ise İsmail Kartal, "Zaman zaman bunlar olabiliyor. Bu sahanın zemini yumuşak yeni yapılmış. Karşılaşmada Alper çok darbe aldığı için sakatlandı onu oyundan çıkardık. Emre, uzun zamandır aynı yerden sakat olduğu için oynuyor. Onun haricinde bir sıkıntı yok. Volkan zaten Galatasaray derbisinde de belinden sıkıntılıydı. İğne ile oynamıştı." diye cevapladı.

EMENİKE'NİN TEKRAR KAZANILMASI

Takımdaki bütün futbolcuları ile aynı mesafede olduğunu ifade eden Kartal, "24 kişilik kadroya sahibiz. Futboldan geldiğim için futbolcuların ruhu ve kalbini bilen birisiyim. Ben her zaman eleştirilen Emenike'ye güvendim. Zaman zaman oynadı, bazen yedek kaldı. Bütün oyuncularımla aynı mesafedeyim. Onlarla açık konuşuyorum. Son haftalarda Emenike, Sow ve Kuyt için eleştiriler vardı. Sow ve Emenike'nin gol atmalarına çok sevindim. İki oyuncum gol atarak üzerlerindeki bu baskıyı atmışlardır diye düşünüyorum." dedi.

Başka bir gazetecinin "Derbi maçtan önce başkanların konuşmalır hakemi etkilemiş midir ?" sorusuna ise tecrübeli hoca, "Hakem konusunda birşey söylemek istemiyorum. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman derbi maçtan önce açıklamalar yaptı. Bizim başkanımız konuşmuyor. Başkanlar konuşmasa daha iyi olur." diye cevap verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.