İşletmeler bankalara  rehin gösterilmeyecek

İşletmeler bankalara rehin gösterilmeyecek

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Tasarruf oranımız, düşük. Borçlanılarak büyünülecekse, borç maaliyetleri azaltılmalı. Eksikliklerimiz olabilir. Teminat gücünü artırma adına, bankalara karşı işletmelerin tamamını rehin etmeden kurtardık” ded

Geleneksel olarak düzenlenen ve Konya ve çevre Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'leri kapsayan İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. 2017 yılının ilk bölgesel toplantısı olan ve Ramada Otel'de düzenlenen toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız'ın yanı sıra Konya Sanayi Odası Başkanı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Memiş Kütükcü, çevre şehirlerini OSB başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

ÜRETİM ODAKLI MODELİMİZ VAR

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, üretmenin kutsal olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin istihdamında ciddi rakamların varlığına dikkat çeken Altunyaldız, “300'den fazla OSB ile üretim yapıyoruz. Sorunların üzerine gidebiliyoruz. Üreten, ürettiğinden sonuç alan bir sistem var” dedi. Altunyaldız, “Küresel krizlerde savrulmadık. Terör saldırıları, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen ekonomik büyümemizi sürdürüyoruz. Dış ticaret hacmimizi 400 milyar dolara çıkardık. 5 farklı yasal düzenlemeyi komisyondan geçirdik ve yürürlüğe koyduk. Patent sayımızı nasıl artırabilirizi düşünüyoruz. Üretimi nasıl daha etkin bir hale getirebilirizin derdindeyiz. İhracat hamlemizi artırmanın yollarını arıyoruz. Tasarım, AR-GE, teknoloji geliştirme merkezlerine ivme kazandırmayı arzuluyoruz” açıklamalarında bulundu.

TEMİNAT GÜCÜNÜ ARTIRDIK

Tasarruf oranının düşüklüğüne değinen Altunyaldız, sanayicilerin borçlanma maaliyetinin azaltılması gerektiğini vurguladı. “Borçlanılarak büyünülecekse, borç maaliyetleri azaltılmalı. Eksikliklerimiz olabilir” diyen Altunyaldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaptığımız çalışmalar ile işletmecilere rahat bir nefes aldırdık. İşletmenin tamamını rehin etmekten kurtardık. Teminat gücü arttı. Küresel pazarları takip edip, örgütlenmeyi başarabilmeliyiz. Eksikliklerimiz olabilir fakat bilinmelidir ki 2000'li yıllardan sonra üretim odaklı bir modeli perçenleyen yapıda yürümeye başladık. Politik istikrar ve üretim gücümüz iyi olmalı.”

224'Ü FAAL TOPLAM 331 OSB VAR

Konya Sanayi Odası Başkanı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Memiş Kütükcü, gerçekleştirilen toplantıda önemli bilgiler verdi. Ülkenin zor dönemlerden geçtiğini ve sanayici olarak her zaman işinin başında olduklarını ifade eden Kütükcü, “Üreterek, ayakta durabiliriz. Vizyonumuzu ancak bu şekilde konuşabiliriz. Daha çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu. Kütükcü, daha sonra şunları kaydetti: “Dünya ekonomisi küçüldü. 2016 yılında 13 OSB daha kurmayı başardık. Ülkemizdeki toplam OSB sayısı 311'e ulaştı. 224'ü faal, 87'si ise kamulaştırma aşamasında. 50 bin fabrika, 1 milyon 700 bin istihdam sayımız var. Bu sayıyı daha üst noktalara taşıyacağız. OSB'ler dinamik bir yapıdadır. Konya OSB'lerinde 30 binin üzerinde işçimiz bulunmaktadır.”

TEDARİK ŞİRKETLERİNE VE BANKALARA MESAJ

Yaşanan bazı sıkıntılar olduğunu kaydeden Kütükcü, bir ara enerji maaliyetleri ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı. Sözleşme sona ermeden, elektrik fiyatlarını artırmak isteyen tedarik şirketlerine yüklenen Kütükcü, “Karşılıklı yapılan sözleşmeye uyulmazsa biz kime inanacağız? Sanayicinin maaliyeti azalırsa, üretimini artırır. Ayağımıza bağ olan bütün vergilerden arındırılmak istiyoruz. Bankalar, faizcilik anlayışından kurtulmalı. Finansman maaliyeti düşmeli ve sanayilerin cazibeleri artırılmalı” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.