İslam Oyunları Maskotu Kartal’a isim aranıyor

İslam Oyunları Maskotu Kartal’a isim aranıyor

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın maskotu “Kartal” olarak belirlendi. Kartal maskotunun ismi düzenlenen anket ile vatandaşlar tarafından  belirlenecek.

5. İslami Dayanışma Oyunları’nın beşincisi 09-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek. Oyunlara Türkiye dahil 56 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımı bekleniyor.

Dev organizasyon için geri sayım sürerken, oyunların maskotu “Kartal” olarak belirlendi. Kartal maskotunun ismi ise vatandaşlarla belirlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından maskotun isminin belirlenmesi için resmi internet sitesi üzerinden anket başlatıldı. Vatandaşlar, anket.gsb.gov.tr adresine girerek anket katılabilecekler.

Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda karşılaşmaların yapılacağı spor dalları şöyle: Atıcılık, atletizm, basketbol 3x3, bisiklet, bocce, cimnastik (artistik, aerobik, ritmik), eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, tekvando, voleybol, yüzme, geleneksel okçuluk, para-atletizm, para-masa tenisi, para-okçuluk, para-yüzme

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum