İşitme cihazı bilinci artıyor

İşitme cihazı bilinci artıyor

İşitme cihazı sektöründe tanınan firmalardan biri olan Si-Ser İşitme Merkezleri, Numune Hastanesi ve Beyhekim Devlet Hastanesi karşısındaki şubelerinde hizmet veriyor

Si-Ser İşitme Merkezleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, Türkiye'de işitme sektörü özellikle son 15 yılda büyük bir yol katettiğini, sektörün sağlık Bakanlığı, SGK ve sektörde yer alan sivil örgütlerin ortak çalışması sonucu hızla gelişen ve büyüyen, istihdam sağlayan, yurtdışına teknoloji transferi yapan bir sektör haline geldiğini belirterek, "Türkiye’de işitme cihazlarına önyargılı bakış değişti, işitme cihazı kullanım bilinci de arttı. Daha kaliteli, modern, fonksiyonel ve küçük cihazların üretilmesi ile müşteri memnuniyeti de arttı. Son yıllarda sadece yaşlıların değil, ihtiyacı olan her yaşta insanın işitme cihazı kullanmaya başladığını görüyoruz. Nitekim, 2000’li yılların başında Türkiye’de 20 bin adet civarında işitme cihazı satılırken, günümüzde bu sayı 150 bin adede ulaştı" dedi.

Sektördeki bu gelişmenin toplumdaki işitme cihazına karşı bakış açısının değişmesine paralel yaşandığına dikkat çeken Mahfuz Ağaç, "İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin dışında Konya gibi bir çok büyükşehirde yatırımlarımız var. Konya merkez Numune Hastanesi  ve Beyhekim Devlet Hastane karşısında toplamda Konya'da iki ayrı şubemiz bulunmaktadır. 2015 yılı ve 2016 yıllarında Konya ve İlçelerinde yatırıma devam edip Konya halkına daha kaliteli ve iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Konya insanı işitme bilinci konusunda nispeten daha duyarlı ama yeterli değil. Toplumda işitme bilinci ve işitmeye verilen bireysel önem  artıkça insanlar sosyal yaşantılarında daha mutlu olacaklardır. Konya’da olduğumuz için çok sayıda vatandaşımız bize teşekkürlerini iletiyor, biz de  Konya ’da olmaktan mutluyuz ve ilgilerinden dolayı Konya  halkına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.