İsim hakkı Konyaspor’un

İsim hakkı Konyaspor’un

Konyaspor Kulübü 100. yaşını kutlamaya başladığı bu sezonda Süper Lige Süreyya Rıfat Ege isminin verilmesini istiyor. Yeşil-beyazlı yönetim bu konuyla ilgili olarak TFF’ye başvuru yaparken taraftarlar ise sosyal medyada büyük bir kampanya başlattı

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, 2021-2022 Sezonu’nun Konyaspor'un kurucularından Süreyya Ege’nin adının verileceği bir sezon olması noktasında Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bir başvuruda bulunacaklarını ve bu taleplerinin kabul görmesinin kendileri için çok büyük bir mutluluk olacağını da sözlerine ekledi.

KUTLAMA MESAJINDA SÜREYYA EGE VURGUSU

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, 99’uncu kuruluş yıl dönümü mesajında kulübün kuruluşuna vurgu yapmıştı.

Özgökçen, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Konyaspor ’un ilk defa Konya Gençlerbirliği adıyla beden eğitimi öğretmeni Süreyya Rıfat Ege ile arkadaşlarının büyük gayretleriyle 22 Haziran 1922 tarihinde kurulduğunu hatırlattı.

Konyaspor’un bugüne kadar çeşitli badireler atlatarak varlığını sürdürdüğünün altını çizen Özgökçen, "1965’te profesyonel liglerde yer alan takımımız, 1981 yılında Konya İdmanyurdu ile birleşerek bugünlere kadar gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Özgökçen, yeşil-beyazlı kulübün bu sürece kolay gelmediğini belirterek, başlangıçtan bugüne kulüpte görev alan yönetici, futbolcu ve taraftarların takımı yaşatmak, ayakta tutmak ve adını hafızalara kazımak için her türlü fedakarlığı gösterdiğini vurguladı.

adsiz-001.jpg

SÜREYYA EGE KİMDİR ?

Konyaspor’un nüvesi Konya Gençlerbirliği'nin kurucularından olan Süreyya Rıfat Ege, Konya Lisesi'nde 1923-1928 yıllarında beden eğitimi öğretmenliği yaptı.

Konyaspor’un nüvesi Konya Gençlerbirliği'nin kurucularından olan Süreyya Rıfat Ege, Konya Lisesi'nde 1923-1928 yıllarında beden eğitimi öğretmenliği yaptı.

TFF, ilki 2014-2015 Futbol Sezonu'nda olmak üzere, şu ana kadar 6 kişinin ismini lige verdi. Adı verildiği takdirde Süreyya Rıfat Ege, 7. isim olacak. En son Cemil Usta'nın adı verilmişti.

SPOR SERVİSİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.