İşçi sorunlarında mutabık kalınmalı

İşçi sorunlarında mutabık kalınmalı

Memur-Sen Konyederasyonu Birlik Haber-Sen, PTT'de çalışan personellerin sorunları hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Konya Başmüdürlüğü Hizmet Binası önünde düzenlenen toplantıya sendika üyeleri ve PTT personelleri katıldı. Birlik Haber-Sen Konya Şube Başkanı Nedim Akan,"2015 yılı 3. Dönem toplu sözleşmesinde mutabakata vardığımız ancak uygulanmayan maddelerin acil olarak ele alınmasını istiyoruz" dedi.  PTT çalışanlarının en büyük sorununun izinlerinin bir sonraki yıla devredilmeyişi olduğunu belirten Birlik Haber-Sen Konya Şube Başkanı Nedim Akan, iş yoğunluğundan ve eleman eksikliğinden dolayı izne çıkamayan PTT çalışanlarının 2016 yılında kullanamadığı izinlerini 2017 yılında kullanamayacağını söyledi. Akan,"Toplu sözleşmede kabul edilen yıllık izinlerin bir sonraki yıla devri ile ilgili kanuni düzenleme yapılması konusunda Devlet Personel Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Başkanlığı ve Sendikalar mutabık olmasına rağmen bu düzenleme hayata geçirilmemiş ve yıllık izinler yanmıştır" diye konuştu.

EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLMEDİ

2015 yılı 3. Dönem Toplu Sözleşme metninin12 maddesinde dağıtıcıların emeklilik yaşlarının 55'ten 60'a çıkarılması konusunda dönemin bakanı ile mutabakata vardıklarını fakat kanuni düzenlemenin yapılmadığını belirten  Akan, "Bu anlaşmazlıktan dolayı çok sayıda baş dağıtıcı ve dağıtıcılar mağdur oluyor. KİT'lerde görev yapan kamu görevlilerinin ücret gruplarının düzenlenmesiyle ilgili yapılan toplantı ve görüşmeler sonucunda 5 gruptan 3 gruba indirilmesi hususunda mutabık kalınmış, fakat bu konuda da kanuni düzenleme yapılmamış çalışanlar beklenti içinde bırakılmıştır" ifadelerine yer verdi. "PTT A.Ş yok olmak üzereyken son 10 yılda rekorları alt üst ederek ciddi oranlarda kar eden bir kurum haline gelmiştir" diyen Akan, çalışanların bıkmadan usanmadan özveri ve göstermiş oldukları çaba ile PTT'nin bu seviyelere geldiğini söyledi. Akan sözlerine şöyle devam etti: "Artan iş hacmi ve gelişen teknoloji sonucunda personel sayısı yetersiz hale gelmiştir. Artık çalışanlar büyük bir baskı altında kalıyor. PTT'nin daha iyi bir seviyeye gelmesi ve halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen personel eksikliğinin giderilmesi gerekmektedir. PTT  A.Ş'de tüm kademede çalışanların unvan yükseltme sınavlarına girebilmesi sağlanmalıdır. Dağıtıcı personelin de kariyer planlamasına dahil edilmesi gerekmektedir."

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.