İşaret Dili Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

İşaret Dili Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Yunusemre Kent Konseyi ve Yunusemre Belediyesi’nin iş birliğiyle Ocak ayında başlatılan “Konuşan Eller İşaret Dili Kursu” gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi.Yunusemre Belediyesi ile Yunuse...

Yunusemre Kent Konseyi ve Yunusemre Belediyesi’nin iş birliğiyle Ocak ayında başlatılan “Konuşan Eller İşaret Dili Kursu” gerçekleştirilen sertifika töreniyle sona erdi.

Yunusemre Belediyesi ile Yunusemre Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen ve Yunusemre İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen “Konuşan Eller İşaret Dili Kursu”nun sertifika töreni düzenlendi. Ocak ayında başlayan ve yaklaşık 2,5 ay süren kursun sonunda işaret dilini öğrenen 15 kursiyer; sertifikalarını Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan’ın elinden aldı. Etkinlikte kısa bir açıklamada bulunan ve verdiği desteklerden ötürü Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür eden Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, “Engelliler Meclisimiz her zamanki gibi güzel bir çalışmaya imza attı. İletişim çağında yaşıyoruz ama maalesef iletişimden uzağız. Bu anlamda bu kurstan önemli mesajlar çıkarmamız lazım. Kursun gerçekleştirilmesinde başta Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere Yunusemre Belediyemizin büyük katkıları oldu. Bu kursumuz kolay bir kurs değildi. Ancak Allah’ın izniyle tamamlamış olduk. Bu sebeple kursumuza ilgi gösterip başarıyla tamamlayanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YAYGINLAŞTIRILMALI”

Halk Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemden bu yana bu tarz kursları çok önemsediğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ise şunları söyledi: “İşaret dili, çok yaygın bir kurs değil ama yaygınlaştırılması gereken bir kurs. Biz konuşma noksanı olan çok değerli dostlar tanıdık. Onlar bu dili kullanıp birbirleriyle anlaşabiliyorlardı. Ancak biz anlayamıyorduk. Bu sebeple işaret dilini, engeli olmayan insanların da öğrenmesi gerekiyor. Onların derdini dinlemek ve anlamak lazım. Son yıllarda özellikle televizyonlarda programların işaret diliyle anlatıldığını görüyoruz. Her sağlıklı birey bir engelli adayıdır. O yüzden engelli insanları anlamalıyız”

KUTLAMA PASTASI KESTİLER

Sertifikalarını Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan’ın elinden alan başarılı kursiyerler, törenin finalinde, üzerinde Kent Konseyi amblemi bulunan pastayı keserek, mezuniyetlerini kutladılar.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.