İş Bırakan Eğitimciler, Meb Binası Önünde Peş Peşe Eylem Yaptı

İş Bırakan Eğitimciler, Meb Binası Önünde Peş Peşe Eylem Yaptı

Eğitim-Sen ile Türk Eğitim-Sen üyeleri, bugün iş bırakarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanıp, haksızlıklara karşı eylem yaptı.    MEB önünde ayrı ayrı toplanan gruplardan ilk olarak Eğitim-Sen üyeleri,...

Eğitim-Sen ile Türk Eğitim-Sen üyeleri, bugün iş bırakarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanıp, haksızlıklara karşı eylem yaptı.

    MEB önünde ayrı ayrı toplanan gruplardan ilk olarak Eğitim-Sen üyeleri, saat 11.00'de tepki eylemine başladı. ‘Gün gelecek devran dönecek AKP hesap verecek, gerici ırkçı eğitime hayır’ sloganları atan kalabalık, ‘Gerici kuşatmaya karşı boykottayız’ dövizlerini taşıyıp mevcut eğitim sistemini protesto etti.

    

    Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, hükümetin uyguladığı politikalarla ülkenin içeride ve dışarıda sorunlar içinden çıkamaz hale geldiğini belirterek şunları dile getirdi: "Ortadoğu’nun IŞİD gibi çetelerce gerçekleştirilen katliamlarla kan gölüne dönüştüğü, Türkiye’yi yönetenlerin iç ve dış politikada sorunların ağırlaştığı, eğitim alanında çok yönlü sorunların ve dayatmaların arttığı bir dönemde sesimizi duyurmak için alanlardayız. Toplumun farklı kesimlerinin giderek artan ve acil üretilmesi gereken çözümleri bekleyen sorunlar sürekli geri plana itilirken, eğitim sistemi üzerinden tüm toplum iktidarın siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilmek istenmektedir. Eğitim ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimiz bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır. Yıllardır eğitim sistemine yönelik atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama okul öncesinden, yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyasalaştırma ve ticarileştirme uygulamaları artmış."

    ARDINDAN TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYELERİ TOPLANDI

    Eğitim-Sen üyelerinin MEB önünden ayrılmasının ardından bu kez de Türk Eğitim-Sen üyelerinin saat 12.30'da eylemi başladı. Önce Kızılay Meydan’da buluşan sendika üyeleri davulla Mehter marşı çalarak MEB binasının önüne geldi. Eyleme MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri ve Atilla Kaya’nın yanı sıra Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

    Grup adına konuşan Genel Başkan İsmail Koncuk, "Biz, Milli Eğitim'de tüm eğitim alanında, üniversitede yaşanan haksızlıklar için, hukuk ihlallere hakları için buradayız. 12 yıldır ülkeyi yönettiğini iddia eden AKP iktidarı maalesef ülkemizi her alanda kamplaşmaya tabi tuttu. İnsanları siyasal anlayışlarına göre düşüncelerine göre kendilerine faydalı ve zararlı insanlar olarak kategorize etti. Biz buna isyan ediyoruz. Biz her bir vatandaşımızın anlayışı, siyasal düşüncesinin her ne olursa olsun kıymetli olduğuna saygıdeğer olduğuna inanıyoruz." dedi.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın haksız uygulamalarını protesto eden kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

    Bu aradar çevik kuvvet polisleri de TOMA'lar, eylem sırasında çevrede hazır bekletildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.