İranlı İnsan Kaçakçıları İstanbul’da Yakalandı

İranlı İnsan Kaçakçıları İstanbul’da Yakalandı

İstanbul polisi, göçmen kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda iki İran uyruklu erkek şahsı gözaltına aldı. Tutuklanan şahısların üzerinden çok sayıda sahte pasaport ve belge ele geçirildi.Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube...

İstanbul polisi, göçmen kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda iki İran uyruklu erkek şahsı gözaltına aldı. Tutuklanan şahısların üzerinden çok sayıda sahte pasaport ve belge ele geçirildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılarına yönelik yaptıkları çalışma kapsamında 13 Ekim İngiltere’den Atatürk Havalimanına gelen İran uyruklu İngiliz vatandaşı R.S. ile Fatih’te buluştuğu İran uyruklu F.S. isimli şahsı yakaladı. Şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda; 1 adet renkli tarayıcı özellikli yazıcı, 21 adet değişik yabancı ülkelere ait pasaport, 1 adet notebook bilgisayar, 1 adet mor ışık makinesi, 1 adet yeşil başlı kıskaçlı gece lambası, 1 adet yabancı ülkelere ait pasaport sayfası, çok sayıda farklı ebatlarda PVC kaplaması, çok sayıda yabancı kimlik kartı boyutunda PVC kart, çok sayıda farklı renk ve ebatlarda fotoğraf kağıdı, 5 adet zımpara kağıdı, 5 adet cep telefonu, 47 adet Avrupa Birliği ülkelerine ait belgeler. 2 adet ayarlı mengene, 3 adet flash disk, 1 adet SIM kart kabı, 4 adet hologram yapıştırması, çok sayıda sahte pasaport yapımında kullanıldığı değerlendirilen kırtasiye malzemesi ve 2 adet kredi kartı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İranlı kaçakçılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.