İpek Üniversitesi, Cannes’te Büyük Bir Başarıya İmza Atan Ceylan’ı Tebrik Etti

İpek Üniversitesi, Cannes’te Büyük Bir Başarıya İmza Atan Ceylan’ı Tebrik Etti
Türk Sineması’nın 100. yılında Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali’nde “Kış Uykusu” filmiyle Altın Palmiye ödülü alarak Türkiye’nin gururu oldu. Bu önemli ödülün ardından İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi öğretim...

Türk Sineması’nın 100. yılında Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali’nde “Kış Uykusu” filmiyle Altın Palmiye ödülü alarak Türkiye’nin gururu oldu. Bu önemli ödülün ardından İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi öğretim üyeleri Ceylan’ı tebrik ederek ödülle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

'CEYLAN ÜLKEMİZİ ONURLANDIRDI’

Üniversitenin Film Tasarımı Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Şükran Akpınar, "Türk Sineması adına emeği geçen herkese içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemizi ve sinemamızı bir kez daha onurlandırdılar.’’ dedi.

'ÇALIŞMALARI SONRAKİ KUŞAKLARA YOL GÖSTERİCİ NİTELİKTE'

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çetin ise" Türkiye’nin, Altın Palmiye’de ikinci büyük başarısı. Nuri Bilge Ceylan günümüz sinemasının dünya ölçeğinde öncülerinden biri. Çalışmaları sonraki kuşaklara yol gösterici nitelikte.’’ diye konuştu.

“KIŞ UYKUSU’’

Türk filmlerinin Cannes yolculuğu Yılmaz Güney’in 1982 yılında Yol filmiyle aldığı ödülle başladı. Bugün gelinen süreçte, Türk senaristlerinin, görüntü yönetmenlerinin ve en önemlisi film yönetmenlerinin, uluslararası arenada sinemanın en büyük ödüllerini temsil eden yarışmalarda başarı kazanmaları ulusal sinema açısından paha biçilmez bir değer taşıyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın belki de ilk kez görüntüyle birlikte uzun soluklu diyaloglara oturttuğu Kış Uykusu, yine bir taşra hikayesi. Filmlerinde insan doğasını, insanın iç dünyasının söze ve davranışa dökülmeyen bastırılmış duygularını, insanlar arası ilişkilerdeki kaotik süreçleri işleyen Ceylan’ın özellikle Çehov ve Dostoyevski hayranlığı, her filminde göze çarpıyor.

Türkiye’yi tutkuyla sevdiğini her fırsatta söyleyen Nuri Bilge Ceylan, Cannes Film Festivali’nden 3. kez ödülle dönüyor. 2003 yılında Uzak ve 2011 yılında Bir Zamanlar Anadolu’da filmleriyle “Jüri Büyük Ödülü” ve 2008 yılında Üç Maymun filmiyle “En İyi Yönetmen” ödüllerine layık görülen Ceylan’ın filmleri aynı zamanda, günümüzde çok tartışılan “sanat” filmlerinin öncülüğünü de yapıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.