'İnşallah haklı değilimdir ama darbe olabilir'

'İnşallah haklı değilimdir ama darbe olabilir'

"Bunu konuşmak bile rahatsız edici" diyen Radikal yazarı darbe uyarısını bu sefer de canlı yayında tekrar etti...

CNN Türk'te Medya Mahallesi'ndeki ekran partneri Akif Beki'nin rahatsızlığı  devam ettiği için yine izleyici karşısına tek başına çıkan Ayşenur Arslan dün "darbe uyarısı" yapan Radikal yazarı Tarhan Erdem'i konuk etti. Yayını Mirkelam'ın ünlü şarkısı "bu yüzden her gece ben" ile açan Ayşenur Arslan konuğu ile neden darbe uyarısı yaptığını konuştu.

"Bunu konuşmak bile rahatsız edici" diyen Tarhan Erdem hükümetin toplumu dikkate almadığını arasının açıldığını ileri sürerek "meclis 1960 ve 1980 öncesindeki gibi karar alamaz hale gelirse darbe olur"  yorumunu yaptı.

MİRKELAM DA DARBECİYMİŞ YOK ARTIK

Ayşenur Arslan:
Konuğum Tarhan Erdem de Mirkelam şarkısıyla açılışına şaşırdı. Malum Darbeleri Araştırma Komisyonu var. Hasan Hüseyin ceylan ifade vermiş. Mirkelam'ın bu şarkısı psikolojik harp unsuruydu. Asker her gecebaşınızda ben olacağım diyormuş. Vatan gazetesi yok artık diye vermiş haberi. Bir darbe olursa Mirkelam olacak demek gerek belki de yok artık diyerek.  Siz dün yazınızda koşullar darbe öncesini anımsatıyor diyorsunuz. Buna da yok artık diyebilir miyiz?

Tarhan Erdem: Diyebilirsiniz. Ama siyaset tıkandığı zaman, toplum o tıkanıklık içinde kalmaz. Onu çözer. Onu geçer. Onu geçmesi yollarından biri de darbedir. Askerlerin idareye müdahalesidir.

SİYASET KİLİTLENDİ ARDINDAN TOPLUM KİLİTLENDİ

Ayşenur Arslan:
Darbe uyarısı demeylim de toplum kilitlendi diyelim. Siyaset kilitlendi onun ardından da toplum kilitlendi.

Tarhan Erdem: Bu tıkanmanın sebeplerinden birisi aslında AK Parti tüzüğündeki maddedir. Üç dönem milletvekili olunur maddesi. Başbakan 3-4 senedir bunu düşünüyor. Ben sözümü tutayım milletvekili olmayaım ama yönetim benim de elimde olsun.

Ayşenur Arslan: Tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan. Bu madde yüzünden mi başkanlık sistemi düşünülüyor yoksa o sistem düşünüldüğü için mi böyle bir madde var.

ERDOĞAN ÜLKEYİ İYİ YÖNETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Tarhan Erdem:
Benim kanaatim Sayın Erdoğan ülkeyi çok iyi yönettiğini düşünüyor. Kendi kendine verdiği not öyle... Ve bu yönetime de devam etmek istiyor. Çünkü aklında bazı projeler var. İlla fiziki değil toplumsal bir takım projeler, sosyal projeler. Sağlık meselesini doğrusunu söylerseniz iyi halletti adam.

Ayşenur Arslan: Sonradan o projenin de bir takım yan etkileri oldu. Bir ilaç benzetmesi yaparsak tam da sağlık konusunda. Tedavi için ilaç gerkiyordu ama müthiş yan etkileri de oldu ama...

KERVAN YOLDA DÜZÜLÜR DİYOR HÜKÜMET

Tarhan Erdem:
Evet oldu. Her meselede böyle. Büyükşehir konusunda da öyle. Kervan yolda düzülür diyor. Ama bazı projeleri var onları devam ettirmek istiyor. Ama tüzükteki 3 dönem sözü yüzünden devam edemiyor. O zaman cumhurbaşkanı olayım diyor.

Ayşenur Arslan: Siz dünkü yazınızda iki darbe öncesinin, yaşadınız da... İki darbe öncesinin siyasi sosyal tablo benzeri şeyler var biz bu kilidi açmalıyız diyorsunuz.
Siyasal hayatımız hızla tıkanmaya gidiyor. Tıkanma aşılamazsa kazalar olur diyorsunuz.

Tarhan Erdem: Olacak olan olaylardan biri darbe... Bunu konuşmak bile rahatsız edici. Darbe olur, anarşi olur, harp olur. Bir toplum tıkanmayı geçemez mi? Geçer ama neyle geçer? Darbe ile harp ile anarşi ile geçer. Ben istediğimi yapayım, hiç bir zümreyi dikkate almayayım derseniz bu noktaya gelinir.

İNŞALLAH HAKLI DEĞİLİMDİR AMA

Ayşenur Arslan:
Sizin söylemiz önem taşıyor.

Tarhan Erdem: İnşallah haksızızdır. Azınlıkta kalmak önemli değil. Haksız olmayı temenni ederim ama 1960 ve 1980 öncesinde de durumumuz aynıydı. neydi o hükümetin ve meclisin karar alamadığı hale gelmesiydi. Neden karar alamıyor? Çünkü hükümet ile toplumun arası açılıyor.

Ayşenur Arslan: Bir daha söyler misiniz çünkü önemli bir şey söylüyorsunuz.
 
Tarhan Erdem: Hükümet ile toplum arası açılıyor. Toplum özgürlük istiyor.  Oy sandığı önünüze geldiğinde o günkü duruma göre oy verir. Halk Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmak istemesinden ve bu amaçla söylediklerinden rahatsız. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü yok bugün. Terör kanununa göre terörü ezmekten söz edersen beni de ezecek demektir. Terör silahlı bir olaydır. Halbuki televizyon ekranında konuşanı bile cezaevine atıyorsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.