İnsaf Et! / Et 40 liraya yaklaştı

İnsaf Et! / Et 40 liraya yaklaştı

Yem ve damızlık hayvan fiyatlarındaki artış ile seçimlerle birlikte oluşan belirsizlik nedeniyle son günlerde kırmızı et fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Kırmızı etin kilosu 36 lirayı buldu. Kasaplar fiyatın 40 liraya kadar yükseleceğini sö

Et fiyatları yılbaşından bugüne kadar yüzde 20 oranında zamlandı. Ramazan ayının yaklaşması ile kuşbaşı etin kilosu 36 lirayı gördü. Ocak ayında dana etin kilosu kasaplarda 29 liradan satılırken bugün 36 liradan satışa sunuluyor. Fiyatlardaki artışın birçok nedeni bulunuyor. Yem ve damızlık fiyatlarının yanı sıra seçim sonuçlarıyla birlikte oluşan belirsizlik de fiyatları etkiledi. Bugünlerde bazı üreticiler de daha fazla kar etmek için hayvanını bekletiyor. Kesimhanelere götürülen hayvan sayısında düşüş yaşanıyor. Dolarda yaşanan artış da et fiyatlarına yansıdı. Etin 40 liraya kadar çıkacağından endişe ediliyor. Tüketiciler ise devletin fiyatlara müdahele etmesini istiyor.

YÜZDE 20'LİK BİR ARTIŞ VAR

Et fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüksel Kasabı sahibi Faruk Yüksel, son günlerde et fiyatlarında ciddi bir artışın olduğunu söyledi. Kuzu etini 30, dana etini 36 liradan sattıklarını belirten Yüksel, "Yılbaşında etin kilosu 29 liraydı. Müdahele edilmez ise etin kilosu Kurban Bayramı'na kadar 40 lirayı bulur. 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra fiyatlar yine tırmanışa geçti. Bazı üreticiler malını kesime getirmiyor. Fiyatların daha da artmasını bekliyor. Uzun süredir kırmızı ette bir dalgalanma var. Dolardaki artış ete de yansır" dedi. Kırmızı etteki yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşın tavuk etine yöneldiğini dile getiren Yüksel, "Tavuk eti fiyatında ise düşüş var. Kuş gribi söylentileri nedeniyle Rusya'ya ihracat düştü. İhracattaki azalma fiyatlara yansıdı. Et fiyatlarında ülkemizde çok büyük sıkıntılar var. Ülke olarak pahalı et tüketiyoruz. Bu aslında aşılamayacak bir sorun değil" şeklinde konuştu. 

ET SATIŞLARINDA SIKINTI VAR

Kırmızı et satışında sıkıntıların olduğunu belirten Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut da, "Kırmızı et alıcısı bulmakta zorlanıyoruz. Et satışlarında ciddi bir düşüş var. Hükümetteki belirsizlik hemen ete yansıdı. Tüketici et alamıyor. Vatandaş harcamalarda vanayı kıstı. Üretici de tüketici de memnun değil. Ramazan ayı yaklaşıyor. Kurban Bayramı'nda fiyatlar ne olur bilmiyorum. Ancak piyasada bir belirsizlik söz konusu. Tavuk eti satışlarında ise artış var. Tavuk tüketimi arttı" diye konuştu.  

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.