İngilizce Neden Pek Çok Ülkede 2. Dil Olarak Öğretiliyor?

İngilizce Neden Pek Çok Ülkede 2. Dil Olarak Öğretiliyor?

İngilizce Neden Pek Çok Ülkede 2. Dil Olarak Öğretiliyor?

İngilizceyi dünya çapında bu kadar kabul gören ve bu kadar önemli bir dil haline getiren nedir? Son dönemlerde pek çok kişi tarafından öğrenilmek istenen İngilizcenin kullanım alanları neden bu kadar geniş? Neden pek çok ülkede İngilizce eğitimi, ikinci dil eğitimi olarak veriliyor? Bugünkü yazımızda bu soruların yanıtlarını bulamaya çalışacağız.

Eğer dünyada işleyen eğitim sistemlerinin içerikleri ile yakından ilgileniyorsan, İngilizcenin pek çok ülkede ikinci yabancı dil olarak öğretildiğini mutlaka fark etmişsindir. İngilizceyi evrensel düzeyde bu kadar popüler ve önemli hale getiren aslında iki şey var. Dilersen bunları inceleyelim.

İngilizce Dilini Diğer Dillerden Ayıran En Önemli 2 Özellik

 

  1. İngilizce dili, pek çok alanda temel dil olarak kabul edilmektedir. Birincisi, gün geçtikçe bu dili konuşan kişi sayısının artması. Çünkü bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmalar İngilizce yayınlandıkça ve İngilizce dili, dünyanın farklı ülkelerinde hem eğitim dili hem de ikinci dil olarak kullanılmaya başlandıkça, İngilizce dilinde yapılacak diğer eserlere de zemin hazırlanmış oluyor. Dahası, bu dili konuşan kişiler kültür sanat dünyasına ve bilim dünyasına da hakimiyetini ilan ettikçe, bu alanda çalışma yapmak isteyen kişilerin İngilizce diline hâkim olması gerekliliği ortaya çıkıyor. Bütün bunların bir sonucu olarak İngilizceni evrensel düzeyde bir önemi oluşuyor.

 

  1. İngilizce dili, pek çok farklı kültür ve coğrafyada kullanılan bir dildir. Bu durumun ikinci sebebi ise, İngilizcenin, farklı kültürlere, aksanlara, kullanım tarzlarına ve inançlara ayak uydurabilen bir yapıya sahip olmasıdır. İngilizce dilinin konuşulduğu ya da resmi olarak ikinci dilin İngilizce olarak ilan edildiği pek çok ülkede, birbirinden farklı kelime kalıpları, telaffuz biçimleri mevcuttur. Bu dil ve telaffuz biçimleri ise, dilin son derece esnek bir yapısı olduğunun ve farklı kültürlere adapte olarak aktif bir şekilde kullanılabileceğinin en büyük kanıtıdır.

İngilizce dili, birbirinden farklı bölge ve kültürlerde kullanılırken kendi edebi değerinden hiçbir şey kaybetmemektedir. Tersine, İngilizce dilini kullanıp yaşatan halklar çoğaldıkça, dilin organik ve tarihsel bir yapısı oluşmaya başlamaktadır. Bu durum ise dilin daha güçlü belirteçlerinin olmasına ve daha çok kişi tarafından sahiplenilmesine yol açmaktadır.

İngilizce, her geçen dönem kullanım aralığını bu kadar genişletiyorken ve pek çok kişi tarafından sevilerek kullanılıyorken, elbette bu dili öğrenmek pek çok meslek grubu, öğrenci, hatta sıradan vatandaş için bile gerekli hale geldi. Günümüzde pek çok değerli televizyon ve sinema yapıtları dahi İngilizce ana diline sahip. Bu denli kullanımı ve öğrenilmesi önemli olan bir dilin ise doğru teknikler kullanıldığı takdirde kolay bir şekilde öğrenilebileceğine inanıyoruz.

Online yabancı dil eğitim platformu sayesinde, sen de her biri kendi alanında son derece profesyonel ve deneyimli olan İngilizce hocaları ile görüşebilirsin. Bu hocalardan dilediğin ile özel İngilizce dersi seanslarına başlayabilir ve dilin geliştirmek istediğin noktasına odaklanarak İngilizce derslerini alabilirsin. Bu sayede hem aldığın İngilizce dersi maksimum verimini ortaya çıkaracaktır, hem de uzun vakitler kaybederek dil öğrenme konusundaki hevesinin kaybolmasını engelleyecektir.

Eğer sen de en kısa zamanda en verimli ve hızlı bir şekilde İngilizce öğrenmek istiyorsan, bu senin için kesinlikle doğru karar! Dünya çapında kabul gören, seni her türlü akademik ve kültürel kaynağa ulaşabilir ve bu kaynaklardan yararlanabilir hale getirecek İngilizce dilini, dilediğin alana yoğunlaşarak öğrenme fırsatını yakalamak için Preply’deki 2000’ini aşkın sayıdaki İngilizce öğretmenlerinin profillerine göz atabilirsin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.