İngilizce Eğitimi Merve Eğitimde tartışıldı

İngilizce Eğitimi Merve Eğitimde tartışıldı

Merve Eğitim Kurumları ve Mevlana Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen olan From Goodto Great (İyiden Mükemmele) başlıklı ELT (İngilizce Dili Öğretimi) semineri Selçuklu Abdullah Aymaz İ

Merve Eğitim Kurumları ve Mevlana Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen olan From Goodto Great (İyiden Mükemmele) başlıklı ELT (İngilizce Dili Öğretimi) semineri Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Konferans Salonunda yapıldı.

Seminere Ankara, Konya, Eskişehir, Mersin, Afyon, Aksaray, Antalya ve Karaman’dan 600 İngilizce öğretmeni katıldı.

Cambridge UniversityPress, Oxford Vision, Heinle-Cengage Learning, Macmillan, Birkent Yayıncılık, Today’s Zaman, Oxford University Press, Pearson Eğitim Çözümleri, SELT Academy, İNKAŞ- Express Publishing, MetropolitanEducation, Dinamik Eğitim Hizmetleri-Richmond, YDS Publishing ve BELT StudySystem firmaları seminerde stant açarak İngilizce öğretimindeki son çıkan ürünleri öğretmenlerle paylaştılar.

Gün boyu yapılan seminerlerde sırasıyla Oxford University Press’den Meghan Beler: Öğrencileri Nasıl Konuşturabiliriz? Pearson Eğitim Çözümlerinden Martha Young: Korkuyu Yenme, - Cambridge University Press’den Steven Ogden: Okuma Tekniklerini Geliştirme, Selt Publishing’den Lale İnceoğlu: Sınıfta Doğal Ortam Oluşturma, Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndan Burcu Yağlı: Eleştirel Düşünme ve Express Publishing’den John Barth: Öğrencilerin Gözüyle Motivasyon Teknikleri başlıklı sunumlarını yaptılar.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, “Bakanlığımız öğretmenin mesleki olarak yetiştirilmesine büyük önem veriyor. Bunun için Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü kuruldu. Biz de Konya olarak buna önem vereceğiz. Bunun için bu seminerleri çok önemli görüyorum. Organize edenleri tebrik ediyorum” dedi.

Merve Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Er: “ İngilizce öğretmenlerinin dil eğitimindeki yeni yaklaşımları uygulamalı olarak görmeleri, birbirleri ve konuşmacılarla fikir alışverişinde bulunmaları ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaları için bu semineri organize ettik” dedi.

Katılımın ücretsiz olduğu seminerde ayrıca tüm katılımcılara katılım sertifikasının yanı sıra yapılan çekilişlerle 1 kişiye İngiltere gezisi, 2 kişiye 2’şer kişilik 5 yıldızlı bir otelde hafta sonu tatili, 1 adet bilgisayar, 4 adet fotoğraf makinası, İngilizce öğretim materyalleri ve değişik hediyeler verildi.

Seminerle ilgili bilgi veren Merve Eğitim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı ve seminer koordinatörü Tarık Başören, amaçlarının İngilizce öğretimindeki son tekniklerin paylaşılması, öğretmenler arasında kaynaşma ve diyaloğun sağlanması ve yabancı dilde yayım yapan firmalarla İngilizce öğretmenlerini buluşturmak olduğunu ifade etti. Başören, her yıl seminere ilginin arttığını söyleyerek İngilizce öğretmenlerine bu fırsatı sunmanın gururunu yaşadıklarını ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.