İngiliz kadın bisikletiyle dünya turunda

İngiliz kadın bisikletiyle dünya turunda

İngiliz kadın bisikletiyle tek başına çıktığı dünya turu kapsamında Konya'nın Beyşehir ilçesinde mola verdi.

İngiltere'de matematik öğretmenliği mesleğinden ayrıldıktan sonra bisikletiyle tek başına dünya turuna çıkmaya karar veren 28 yaşındaki Alice Kathleen'in, bir kıtadan diğerine kilometrelerce yol katederek pedal çevirdikten sonra geldiği Türkiye'de, son mola verdiği güzergah Konya'nın Beyşehir ilçesi oldu.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile sosyal medya vasıtasıyla iletişime geçtikten sonra ilçeye gelen bisiklet sevdalısı Kathleen'e, burada tanışarak yardımcı olan ve evine konuk eden Saliha Büyükkafalı tarafından yöresel bir eşarp hediye edildi.

Kathleen, çıktığı dünya turu kapsamında birçok Avrupa ülkesini gezdikten sonra Türkiye'ye ulaştığını belirterek, hedefinin bisikletiyle tüm dünya ülkelerini gezmek olduğunu söyledi.

"Dünya çok güzel, görmek gerekiyor" diyen Kathleen, Türkiye'de, tur kapsamında uğradığı İstanbul ve İzmir'i çok beğendiğini dile getirirken, bir kadın olarak tek başına çıktığı bu uzun soluklu maratonda herhangi bir korku yaşamadığını vurugladı. Kadınların dünyadan çok korktuğunu, korkmamaları gerektiğini, bunu göstermek amacıyla tek başına bisikletiyle dünya turuna çıktığını anlatan Kathleen, gittiği yerlerde genelde yanında taşıdığı çadırla doğada kamp kurarak geceleri geçirdiğini, bazen de otel veya motel gibi konaklama tesislerinde kaldığını dile getirdi.

Dünya turuna çıktığı günden bu yana başına herhangi ters bir şey ya da olay gelmediğini vurgulayan Kathleen, gittiği yerlerde sosyal medya aracılığıyla tanıştığı güven duyduğu kişi ya da derneklerle önceden irtibata geçtiğini, ardından bu kişilerin ve derneklerin yardımıyla seyahatini sürdürdüğünü belirtti. Kathleen, çıktığı dünya turunu ne zaman tamamlayacağını ise şimdiden kestiremediğini söyledi. İngiliz kadın Türkiye'deki turunu Konya'nın ardından Trabzon'a giderek sürdüreceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.