İnançlara hakaret özgürlük değildir

İnançlara hakaret özgürlük değildir

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, "Peygamberimize hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu fikirlerimizi Avrupa'daki platformlarda en açık ve net şekilde duyurmaya devam edeceğiz" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Konya ve ülke gündemine hakkında bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti il binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Uçar ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ceylan da katıldı. Konuşmasına İşadamı Ahmet Keleşoğlu ve trafik kazasında hayatını kaybeden Beyşehir Ülkü Ocakları Başkaanı Serhat Turak'a Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Yerlikaya, "Bir eğitim gönüllüsü olan merhum Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ederim. Yine malumunuz MHP İl Kongresi’ne katılanları taşıyan midibüs kaza yaptı ve maalesef kazada yaralanan Beyşehir Ülkü Ocakları Başkanı Serhat Turak, vefat etti. Ben, kendisine Allah’tan rahmet ve MHP camiasını başlığı dilerim" diye konuştu.

İSLAMAFOBİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Konuşmasına Charlie Hebdo saldırısı hakkında konuşarak devam eden Yerlikaya, "Geçtiğimiz hafta bildiğiniz üzere karikatür dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda 12 kişi katledildi. Buradaki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Nitekim Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da bu terör saldırısını kınamak üzere, Paris'te düzenlenen yürüyüşe katılmıştır. Ancak Müslümanları tahrik eden, aşağılayan, peygamberimize hakaretler içeren karikatürleri şiddetle kınıyoruz. Bunların basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Batı'da bu provokasyonluk bir İslamafobi ve İslam düşmanlığı oluşturulmak istenmektedir. Bu kampanyaya maalesef ülkemizdeki bazı basın organları da yaptıkları yayınlarla katkıda bulunmuşlardır. Bazı muhalefet yetkilileri de bunlara destek verir mahiyette açıklamalarda bulunmuşlardır. Bunları şiddetle kınıyoruz. Peygamberimize hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu fikirlerimizi demokratik ortamlarda. Avrupa'daki platformlarda en açık ve net şekilde duyurmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA 90 CAMİ SALDIRIYA UĞRADI

Avrupa'nın Müslümanlara olan bakış açısının birileri tarafından değiştirilmeye çalışıldığını dile getiren Yerlikaya, "Tıpkı Başbakanımızın Paris'te ve Almanya'daki toplantılarda belirttiği gibi, Türkiye'nin bu konu hakkındaki tavrı bellidir. Geçtiğimiz yıl Almanya'da 90 cami saldırıya uğramıştır. Son 1-2 ayda da onlarca cami yine saldırıya uğramıştır. İslam'a saldırılara karşı Almanya'da düzenlenen toplantıda Almanya Başbakanı Merkel ve üst düzey yetkililerin de katılması da takdire şayandır. Bu Davutoğlu'nun Paris'teki terörün lanetlenmesiyle ilgili yürüyüşe katılmasının olumlu bir yansımasıdır. Papa, dahi Charlie Hebdo dergisinin karikatürleri ve Paris olaylarıyla ilgili; 'Düşünceyi ifade etmenin de sınırları vardır' diyerek konuyu şöyle örneklendirdi: "Eğer arkadaşım Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu çok normaldir. İnsanların inançlarıyla dalga geçemezsiniz" şeklinde konuştu.

SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yaklaşan genel seçimler hakkında da konuşan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti olarak kongrelerimizin çoğunu tamamladık. İl başkanlıklarımızda, yönetimlerimizde birtakım değişiklikler yapıldı ve partimiz yeniden seçime hazır hale getirildi. Seçim startı verildiğinde de tüm projelerimiz açıklanacaktır. İstikrarın devamı ülkemizin kalkınması için halkımızdan bir kez daha destek isteyeceğiz. İnanıyorum ki; halkımız 2015 seçimlerinde yine AK Parti'yi destekleyecek ve iktidara getirecektir. Bu süreç içinde muhalefetin de bir projeler sunamayacağından eminiz. Sadece bizim yaptıklarımızı eleştirmekle yetinecekler. 3. Havaalanı olmasın, 3. köprü olmasın gibi klasik eleştiriler yanında birtakım karalama, iftira kampanyaları ile seçimi geçiştirmeye çalışacaklardır."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.