İmam Hatipten tıpa gitti

İmam Hatipten tıpa gitti

Özel Gençlik Dershaneleri kurulduğu yıldan bu yana her sene başarısını artırarak eğitim ve öğretim hayatında ilerliyor.

Özel Gençlik Dershanesi ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Merve Meryem Turşucu katsayı farkının kalkması ile birlikte hak ettiğini aldı. Merve Meryem Turşucu, üniversite sınavında gösterdiği başarı ile tıp fakültesini kazandı.

28 Şubat Askeri Darbesi ile birlikte İmam Hatip okullarının ve Kur-an kurslarının önü kapatılmıştı. İmam Hatip liselerinden mezun olan öğrenciler ne kadar yüksek puanlar alsalar da uygulanan katsayı adaletsizliği nedeni ile istedikleri bölümlerin yerine sadece kendi bölümleri ile ilgili olarak ilahiyat fakültelerine ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği’ne yerleşebiliyorlardı. 2012 yılı itibari ile üniversite giriş sınavlarında imam hatip lisesi ve meslek lisesi öğrencilerine uygulanan kat sayı adaletsizliğinin kalkması ile birlikte öğrenciler üniversitenin istedikleri bölümüne yerleşme hakkı elde etti. İmam Hatip öğrencilerine uygulanan kat sayı farkının kalkması Konya’da 14 yıl sonra İmam Hatip lisesi öğrencilerinin yüzlerinin gülmesini sağladı. Kalkan katsayı farkı sonucu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Merve Meryem Turşucu, üniversite sınavında gösterdiği başarı sonucu tıp fakültesini kazandı. Merve Meryem Turşucu’nun eğitimine katkı sağlayan Özel Gençlik Dershanesi de başarısını bir kez daha kanıtladı. Gençlik Dershanesi 2012 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre hem bireysel hem de kitlesel olarak üstün başarı gösterdi. Gençlik Dershanesi Dershane Müdürü Yavuz Aydın, Yıllardır katsayı adaletsizliği yüzünden yüksek puan almasına rağmen istedikleri bölümlere yerleşemeyen imam hatip lisesi öğrencileri artık istedikleri bölümlere gidebilecekler. Bizim de imam hatipli öğrencilerimizin yüzde 65’i ilahiyat, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen-edebiyat, eğitim ve mühendislik fakültelerine yerleşti” dedi. Tıp fakültesini kazanan Merve Meryem Turşucu da katsayı hiçbir zaman engel olarak görmediğini söyledi. Turşucu, “Ben imam hatip lisesini kendi isteğim ile okudum. Şimdi de katsayının kalkması ile birlikte istediğim bölüme yerleştim. 14 yıllık zulmün ortadan kalkması ile imam hatip lisesi öğrencileri kendi başarılarını kanıtlamış olacaklar” diye konuştu. Turşucu, imam hatipli olmaktan da mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN HEPSİ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Özel Gençlik Dershanesi Müdürü Yavuz Aydın, öğrencilerinin başarılı olabilmesi için tüm gayretleri ile çalıştıklarını söyledi. Aydın, "Tüm öğrenciler bizim için önemlidir. Öğrencilerimizin en üstün başarıları yakalamaları için yönetimimiz, uzman eğitim kadromuz, idaremiz, rehberlik servisimiz ve çalışanlarımız kurumsal kimliğinin verdiği güvenle çalışmalarını yapmaktadır. Dershanemiz bireysel başarıları desteklemekle birlikte dershanemizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için yılların verdiği birikim ve deneyimle planlamalar yapmakta ve bunları uygulamaktadır" dedi. Geçen yıllardaki üniversiteye öğrenci yerleştirme oranına göre bu sene daha fazla öğrenci yerleştirdiklerini dile getiren Aydın, "Geçtiğimiz yıllarda sınava giren öğrencilerimizin yüzde 60'ından fazlası üniversiteye yerleşmişti. 2012 YGS-LYS yerleştirme sonuçlarına göre ise  öğrencilerimizin yüzde 75'i istedikleri bölümleri kazandı" diye konuştu.

GENÇLİK SBS’DE DE GÜZEL BAŞARILAR ELDE ETTİ

Gençlik Dershanesi SBS Şube Müdürü Abdullah Kardaş da SBS'de bu sene yüksek başarılar elde ettiklerini belirterek, "2012 SBS sınavını şube olarak bu sene 250 öğrencimizi sınava kattık. Dershanemizin SBS puanı ortalaması 383 oldu. Fen ve anadolu liselerine 48 öğrenci gönderirken, 70 öğrencimizi de imam hatip okullarına gönderdik. Geçen seneye göre bu sene imam hatip okullarına 2 kat daha fazla öğrenci gönderdik. Bu da imam hatip okullarının önünün açılmasından kaynaklanıyor. Öğrencilerimiz de oraları istiyor" dedi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.