İmam hatip lisesinden TEKNOFEST başarısı

İmam hatip lisesinden TEKNOFEST başarısı

Konya Şehit Mehmet Lütfi Gülşan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri TEKNOFEST 2024’te önemli bir başarı yakaladı.

Yüzlerce başvuru içinden final aşamasını geçmeyi başaran AKSA Takımı ‘Kutup Araştırmaları’ kategorisinde bu yıl Adana’da düzenlenecek olan TEKNOFEST 2024 Türkiye finallerinde yerini aldı.

KERİM KAYA VE BERAT TAÇOĞLU FİNALDE

Danışmanlığını Konya Şehit Mehmet Lütfi Gülşan Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fadimana Yetiş Meşe’nin yaptığı proje Konya’da Kutup Araştırmaları kategorisinde finale kalan tek çalışma oldu.

Okulun 2022 TEKNOFEST üçüncülüğünden sonra bu yıl da 1’inci olması büyük yankı uyandırdı.

Konuyla ilgili olarak okuldan yapılan açıklamada, “11. sınıf öğrencilerimiz Kerim Kaya ve Berat Taçoğlu’na final aşamasında başarılar dileriz” denildi.

2-6 EKİM’DE ADANA’DA

Öte yandan TEKNOFEST 2-6 Ekim'de Adana'da gerçekleştirilecek. Adana’da Şakirpaşa Havalimanı'nda yapılacak TEKNOFEST’te hava gösterileri, bilim şovları, TEKNOFEST keşif oyunu, simülasyon deneyim alanları, eğitici atölyeler, paydaş ve sponsor markalara ait etkinlik stantlarının yanı sıra sergiler, gösteriler, konserler yer alacak.

TEKNOFEST 2024 kapsamında 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmaları düzenlendiği aktarılan açıklamada, 788 bin 161 takım ve 1 milyon 600 binden fazla yarışmacının bu yarışmalarda mücadele edeceği bildirildi.




Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.