İlk gündem maddesi ek gösterge olmalı

İlk gündem maddesi ek gösterge olmalı
Öğretmenlere ek gösterge sözünün ikinci 100 günlük eylem planında yer aldığını hatırlatan  Veli Doğrul, "TBMM, 9 Nisan tarihinde çalışmalarına başlayacak. İlk gündem maddesi ek gösterge düzenlemesi olmalıdır" dedi

Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, eğitimdeki güncel sorunlara ilişkin bir açıklama yaptı. sözlerine Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun öğrencisi tarafından öldürülmesiyle başlayan Doğrul, yaşanan saldırıyı kınadı. Necmettin Kuyucu’ya bir kez daha Allah’tan rahmet; ailesine ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı dileyen Doğrul, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla ivedi olarak yasal tedbirlerin alınması, caydırıcı düzenlemelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

HANGİ EKONOMİK SORUNU KONUŞACAĞIZ?

Türkiye’de tüm kamu çalışanlarının ciddi ekonomik sorunları bulunduğunu bildiren Doğrul, eğitim çalışanlarının mali durumlarına dikkat çekti. Türk Eğitim-Sen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yaptığı anketi hatırlatan Doğrul, bazı çarpıcı sonuçları paylaştı. Doğrul, şunları söyledi, "Ankete katılanların yüzde 72.3’ünün kredi kartı borcu var. Yüzde 26.2’si ek iş yapıyor. Ankete katılanların yüzde 16’sı 3.300-3.500 TL, yüzde 37’si 3.501-4.000 TL, yüzde 30’u 4.001-4.500 TL, yüzde 17’si de 4.501 TL ve üzerinde aylık kazancı olduğunu belirtmiştir. Biz bu anketi açıkladığımız dönümde, Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge birimi Kasım ayı asgari geçim araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3 bin 133 TL, 4 kişilik ailenin asgari geçim haddi ise 6 bin 521 TL idi. Bu, eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının altında ücret aldığını göstermektedir. Biliyorsunuz Mart ayı enflasyon oranı yüzde 19.71 olarak açıklandı. Kamu çalışanlarının 2019 yılında alacağı zam ise yüzde 9. Dolayısıyla bu tabloda hangi ekonomik sorunu konuşacağız?"

ÖĞRETMELER SINAVA TABİ TUTULMAMALI

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na değinen Doğrul, taslağın ekonomik hususları ihtiva ettiği için Maliye Bakanlığı’na gönderildiğini, daha sonra paydaşların görüşlerine açılacağını bildirdi. "Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım" diyen Doğrul, tasarıyı eğitim çalışanlarının 657 Sayılı Kanundan kaynaklanan kazanımlarının baki kalması kaydıyla onaylayacaklarını kaydetti. “İş güvencemizi riske eden bir kanunla karşı karşıya kalırsak, her türlü demokratik ve hukuki hakkımızı kullanırız” diyen Doğrul, meslek kanununda olması gerekenleri sıraladı. Adil, liyakate dayalı bir kariyer planlamasının kanunda yer alması gerektiğini söyleyen Doğrul,  öğretmenlerin kariyer basamakları belirlenirken sınava tabi tutulmamasını istedi. 10 yılını dolduran öğretmenlere uzman, 20 yılını dolduran öğretmenlere baş öğretmen unvanı verilmesi gerektiğini söyleyen Doğrul, "Öğretmenlik bildiğini aktarma mesleğidir. Bu da tecrübe ile orantılıdır. Öğretmenlerin sınava tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.

İLK GÜNDEM EK GÖSTERGE OLMALI

Mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere teşvik getirilmesi ve ek gösterge uygulamasının da kanunda yer alması gerektiğini bildiren Doğrul, ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye Kamu-Sen’in tüm meslek gruplarının ek göstergelerinin düzenlenmesi ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasını sağlanması konularını içeren kanuni düzenlemeyi MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye sunduklarını ifade eden Doğrul, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tasarı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sıraya alındı. Umuyorum ki; tüm siyasi partiler gerek komisyon, gerekse genel kurul aşamasında tasarıya sahip çıkarlar ve kamu çalışanlarının tamamını memnun eden bir düzenleme hayata geçer. Öğretmenlere ek gösterge sözü ikinci 100 günlük eylem planında yer almıştı. Hükümetin seçimden önce sadece 4 meslek grubunun ek göstergesini yükseltip, diğerlerini kapsam dışı bırakmasının siyasi faturası olacağı düşüncesiyle bu sözü gerçekleştirmediğini düşünüyorum.  Bildiğiniz gibi Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, ek göstergenin Nisan-Mayıs ayı gibi çıkarılacağını söyledi. Bu bir taahhüttür. TBMM, 9 Nisan tarihinde çalışmalarına başlayacak. İlk gündem maddesi ek gösterge düzenlemesi olmalıdır. Ek gösterge düzenlemesinin beklentimiz doğrultusunda gündeme getirilmesini istiyoruz."

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.