İlk ders zili yarın çalacak
Yaklaşık 8 ay sürecek zorlu eğitim maratonu başladı. Geçtiğimiz hafta 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri için çalan ders zili; bugün de ara sınıf öğrencileri için çaldı. 3 aylık yaz tatili sona erdi. Ziller çalındı, okullar öğrenciler ile doldu taştı. Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci, 900 bin öğretmen yeni yıla başlangıç yaptı. Konya genelinde ise 450 bine yakın öğrenci, ilk derse girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre birinci kanaat dönemi, 19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.
ZORLU MARATON BAŞLADI
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Beyşehir Şube Başkanı Eğitimci Hasan Uzun, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Uzun, ders zilinin çalması ile birlikte öğrencilerin yeni ve zorlu bir maratona başlangıç yaptığını belirtti. 3 aylık tatil sürecinin ardından adaptasyon noktasında bazı öğrencilerin zorlanabileceğini söyleyen Uzun, “Bu konuda, velilere ve öğretmenlere büyük sorumluluklar düşüyor. Eğitim işi sabır gerektiren bir alandır. 3 aylık tatilin, güneşin, denizin ve bol bol dinlenmenin ardından okul sıralarında oturmak bazı öğrencilere zor gelebilir. Öğrencilerden ilgi eksik edilmemeli” dedi.
ŞUURLU OLMAKTA FAYDA VAR
Okula alışma süreci içinde öğrencilerin daha az zarar görmesi için yapılması gerekenlerin altını çizen Uzun, daha sonra şunları kaydetti: “Öğretmenler, her daim öğrencilerinin davranışlarında yaşayanlardır. Bilinç ve şuur en önde gelen ihtiyaçtır. Tabi veliler de öğrencilerine okulu sevdirmeli, onların yalnız olmadığını, çocuklarına güvendiklerini her şartta hissettirmelidir. Öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki iletişim güçlü olmalıdır. İlk ders, ahlak ve maneviyat kökenine dayanmalıdır. Sonrası zaten kendiliğinden gelir.”
3 AY SONRA ERKEN UYANDILAR
Öğrenciler, sabahın erken saatlerinde okula gitmenin heyecanını yaşarken, okul servisleri de trafikte yoğunluk oluşturdu. Mahalli şartlar dikkate alınarak yapılan düzenlemenin ardından Konya'da ikili eğitim yapan okullar, sabah saat 07:30'da ders başı yaptı. Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda saat 08:30'da ders başlarken; tekli yani tam gün eğitim yapan okullarda da ilk ders zili, 08:30'da çaldı. Ayrıca 5 gün boyunca okula geç giden ve ilk derse geç kalan öğrencilerin, yarım gün yok sayılacağı belirtildi.
ALINACAKLAR LİSTESİ OLUŞTURULDU
Öğrenciler, yıl boyunca okutulacak olan kitaplarını ve ders programını aldı. Her ders için gerekli olan araç ve gereçlerin temini için listesini yaptı. Okul çıkışında velisi ile birlikte çarşıya çıkan öğrenciler; en çok defter ve cilde yöneldi. Ayrıca öğretmenler, yıl boyunca işlenecek konulara dair değerlendirmelerde bulundu. Öğretmen ve öğrenciler, birbirleri ile tanıştı.
EMRE ÖZGÜL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.