İlk balıklar tezgahta

İlk balıklar tezgahta

5 Nisan'da başlayan balık av yasağı 31 Ağustos gece yarısı sona erdi. Konya'ya Karadeniz ve Marmara’dan gelen balıklar tezgahta yerini aldı. Konya balıkçı esnafı bu sezon Türkiye genelinde balığın bereketli olacağını söylüyor

Geçtiğimiz Perşembe günü sona eren balık avlama yasağı sonrasında tezgahlar balıkla doldu. Bu Pazar Konyalılar balık haline akın etti. Vatandaş en çok hamsi aldı. 15 Nisan’da başlayıp, 31 Ağustos gecesi sona eren balık avlama yasağı sonrasında balıkçıların ‘vira bismillah’ diyerek denize açılmasının ardından sezonun ilk balıkları vatandaşla buluştu. Balık severler uzun zamandır balık yiyemedikleri için tezgâhların başına akın etti. Konuyla ilgili konuşan balıkçı Mehmet Kale, "Av yasağı bitti. Yasağın bitmesi ile balıkçıı tekneleri denize açıldı. Denizden bereket çıktı. Vatandaş balık yemeyi özlemişti. Onun için bir kaç gündür balık halinde yoğunluk yaşanıyor. Vatandaş en çok hamsi alıyor. Hamsiden sonrada İstavrit ve Çinekop tercih ediliyor. Balığı sezonunda tercih eden halkımıza bol çeşit sunuyoruz. Fiyatlarımızda bu yıl ilk zamanlara göre gayet uygun. Önümüzdeki zamanda bu fiyatların daha da düşmesini öngörüyoruz" dedi.

HAMSİNİN KİLOSU 12 TL

Av yasağının bitmesi ile balıkçılar denize açıldı. Denizde bolluk ve bereket yaşandı. Bunun da etkisiyle fiyatların ilk zamana göre uygun olduğunu dile getiren Kale, "Bu yıl balık fiyatlarının düşük olmasını bekliyoruz. Fiyatlar uygun olursa vatandaş bol bol balık yeme imkanı bulur. Bizim temennimiz o yönde. Vatandaşın çok balık yemesini en çok biz balık esnafları istiyoruz. Şuan Hamsi 12 TL'den satılıyor. Bu fiyat zamanla biraz daha düşecektir. İstavrit 10 TL ile gayet uygun. Çinekop 20 lira. Çinekopun fiyatı önümüzdeki zamanlarda düşecektir. Levrek ve Çipura 25 TL bu fiyatlar bu aylarda normal. Kaya Levreği 30 lira. Kaya levreğinin fiyatı önümüzdaki aylarda bir nebze düşüş gösterecektir. Somon 20 TL. Alabalık 10 TL. Sazan 10 TL. Vatandaşlarımızın bu sezonda bol bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.