İlk akıllı tahta takıldı

İlk akıllı tahta takıldı

Kulu ilçesinde FATİH Projesi olarak bilinen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harketi Projesi kapsamında ilk akıllı tahta Kozanlı Lisesindeki 7. sınıfa takıldı.

Konya’nın Kulu ilçesinde “FATİH Projesi” olarak bilinen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harketi Projesi kapsamında ilk akıllı tahta Kozanlı Lisesindeki 7. sınıfa takıldı.
Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş, kamuoyunda Fatih Projesi olarak bilinen Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi kapsamında liselerden başlamak üzere tüm okullara çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamera ile akıllı tahta ve kablolu internet bağlantısı sağlanacağını ifade etti. Bu kapsamda Kulu’da ilk defa Kozanlı Lisesine etkileşimli tahta kurulumu yapıldığını belirten Altuntaş, sistemin tam kapasiteyle çalışması için 2012/2013 eğitim öğretim yılı başlamadan Türk Telekom’un alt yapıyı kurmasının beklediklerini kaydetti. İlçe Bilgisayar Koordinatörü Çetin Balcı ile birlikte kurulan akıllı tahtaları yerinde görmek amacıyla Kozanlı Lisesinde incelemelerde bulunan Altuntaş, okul müdürü Bilal Kalyon’dan da bilgi aldı.
Kulu, Kozanlı Lisesinde 7 sınıfa akıllı tahta kurulduğunu belirten Altuntaş, “5 yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında birinci yıl ortaöğretim okulları, ikinci yıl ilköğretim ikinci kademe, üçüncü yıl ise ilköğretim birinci kademe ve okul öncesi kurumlarının Bilişim Teknolojileri donanım ve yazılım altyapısı, e-içerik ihtiyacı, öğretmen kılavuz kitaplarının güncellenmesi, öğretmenler için hizmet içi eğitimler ve bilinçli, güvenli, yönetilebilir Bilişim Teknolojileri ve internet kullanımı ihtiyaçlarının tamamlanması hedeflenmektedir. Bu sistem sayesinde geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız teknolojiyi en iyi şekilde kullanacaklar ve avantajlı bireyler olma fırsatını yakalayacaklardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.