İlk Afet Yönetimi Fuarı Ankara'da Açıldı

İlk Afet Yönetimi Fuarı Ankara'da Açıldı

Türkiye ve yakın coğrafyada gerçekleştirilen ilk ve tek afet yönetim fuarı olma özelliğini taşıyan 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı (IDME) Ankara’da açıldıTürkiye’de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, TC Başbakanlık...

Türkiye ve yakın coğrafyada gerçekleştirilen ilk ve tek afet yönetim fuarı olma özelliğini taşıyan 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı (IDME) Ankara’da açıldı

Türkiye’de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, TC Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ve TC Sağlık Bakanlığı’nca desteklenen Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı, ATO Congresıum’da açılış konuşmaları ile başladı.

Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Akbaş, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Tahmazoğlu ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Zirvesi Genel Sekreteri Dr. Jemilah Mahmood açılışta konuştu.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 'Çok Geç Olmadan' sloganıyla gerçekleştirilen IDME 3. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı’nda afet öncesi, sırası ve sonrasında kullanılan ekipmanlar sergilendi. İngiltere merkezli Al Khair Foundation’ın da sponsorluğunu üstlendiği fuara, yerli ve yabancı birçok sivil toplum kuruluşu katıldı. Uzman konukların katılımıyla gerçekleştirilen fuar, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi.

'AFET YÖENTİMİNDE AFET YAŞAMAYIP AFETLE MÜCADELE İÇİN ÜRETİM YAPAN ÜLKELER VAR'

Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz, afet yönetimi ile ilgili açıklamasında, bu işi yaparken öğrendikleri bir ironiyi dile getirerek, tarihinde hiç afet yaşamamış ama bu konudaki en önemli üretimleri yapan ülkelerin bir tarafta olduğunu, ama tarihi boyunca hep böyle büyük afetlere muzdarip kalmış ama hiç üretim yapmamış ülkelerin ise diğer tarafta olduğunu söyledi.

Binden fazla fuar açıp 40’tan fazla ülkede çalıştıklarını, ilk defa Ankara’da böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten Cingöz, bunun heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Cingöz, fuarda Avrupa Birliği üyesi ülkelerden ve dünyanın birçok yerinden katılımcı firmaların olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Aslında tuhaf bir ironi var, bizim de bu işi yaparken öğrendiğimiz, konuya hakim olduğumuz sahada, afetten muzdarip olan milletler var. Ama afet yaşamayıp afetle mücadele için üretim yapan ülkeler var. Yani tarihinde hiç afet yaşamamış ama bu konudaki en önemli üretimleri yapan ülkeler bir tarafta ama tarihi boyunca hep böyle büyük afetlere muzdarip kalmış ama hiç üretim yapmamış ülkeler bir arada. Biz aslında şöyle bir iddia ortaya koymaya çalışıyoruz. Afetle mücadele, afet yönetimi özellikle bu kelimeyi kullanıyoruz eğer bir yönetilebilirlikten bahsedeceksek bunun sanayiden bağımsız düşünülmesi mümkün değil yani biz ülkemiz için alternatif bir üretim kanalı yeni bir model de üretmeyi yeni bir modeli de devreye sokabilmeyi burada kendimize hedef olarak seçiyoruz."

AFET DÖNEMİ EKİPMANLARI SERGİLENİYOR

Ziyaretçiler 2 gün sürecek fuar boyunca afet döneminde kullanılabilecek birçok ekipmanı da yakından görme imkânı buldu. Fuar merkezinde verilen hizmetler ve sergilenen ekipmanlardan bazıları şöyle: "Arama kurtarma, ilk yardım, acil durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, denetim teknolojileri, kesme ve ayırma, kurtarma ve kazı, tıbbi yardım, endüstriyel sağlık ve güvenlik, kişisel koruma, su altı ve üstü arama-kurtarma, havadan mücadele, sivil savunma ve korunma için lojistik, yangın önleyici, durdurucu, geciktirici, söndürücü ve görüntüleme, kontrol, alarm sistemleri, yangın ve itfaiye araç trafik güvenlik, jeneratörler, bataryalar ve şarj sistemleri, algılama, ölçüm, analiz ve temizleme cihazları malzemeleri ve ekipmanları." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.