Ilgın'ı termal merkezi yapmak istiyoruz

Ilgın'ı termal merkezi yapmak istiyoruz

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu.

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu.

Ziyarette konuşan ve ilçenin yatırımları hakkında bilgi veren Halil İbrahim Oral, ilçenin sorunlarının çözümü için çaba sarf ettiklerini söyledi. Ilgın'ın kaplıca turizminde önemli bir konuma gelmesi için belediye olarak çalıştıklarını belirten Oral, yatırımcıları Ilgın'a davet etti. Başlayacak Raybüs seferlerinin ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Oral, ilçeye doğalgaz kazandırmak için görüşmeler gerçekleştirdiğini, görüşmelerin devam ettiğini, yakın zamanda netice alacaklarını söyledi. Ilgın'ın Konya'nın önemli ilçeleri arasında olduğunu belirten Oral, belediye olarak vatandaşa hizmet götürmek için gece gündüz çalıştıklarını aktardı. İlçenin doğal ve tarihi güzellikleriyle de adından söz ettirdiğini belirten Oral, yatırımların devam edeceğini söyledi.

Oral, "Ilgın Belediyesi, 'Ilgın Değişmeli, Ilgın Gelişmeli' ilkesi doğrultusunda yerel kalkınmanın fiziki, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi açılardan topyekün ve bir bütün olarak gerçekleşmesi gerektiğine inanmış ve çalışmalarında güzel ilçemizi çağdaş, yaşanabilir, tarihi mirasını koruyan, üreten, sorunlarını çözmüş, tertemiz ve huzurlu bir kent yapmaya odaklanmıştır. İnsanlarımızın korkusuz yaşadığı, canından ve malından emin olduğu, malını dilediği gibi tasarruf edebildiği, hak ve özgürlüklerini hiçbir endişeye kapılmadan kullanabileceği, kendisini geliştirip, gösterebileceği örnek bir şehir oluşturmak, yönetim politikamızın temel unsurlarıdır. Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda, artan nüfusumuza paralel oluşan işsizliğe, istihdam sahası oluşturmak önceliklerimizdir. İlçemizde emek ve alın terine bağlı, bilgi ve beceriye bağlı iş yapmanın esas olduğu bir ekonomik yapının gelişmesi için çalışıyoruz. Allah’ın vermiş olduğu doğal kaynakları en iyi şekilde değerlendirip,yeni yatırımlarla ilçemizi termal şehir merkezi yapmak istiyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İbrahim Büyükeken de Başkan Oral'a çalışmalarında başarılar diledi.

KERİM ATICI  

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.