Ilgın'daki Termal Tesis Afyonluya gitti!

Ilgın'daki Termal Tesis Afyonluya gitti!

Sahib Ata Termal Otel, el değiştirdi. Oteli, ihaleye tek giren Afyonlu bir firma devraldı. Otel adı da Ilgın Park Termal Otel oldu.

Çalışanlar, işten çıkarıldığını gönderilen “4-A kapsamındaki sigortalılığınız 34 işyerinin devri, işin veya işyerinin niteliğinin değişmesi nedeniyle fesih nedeniyle 31.05.2021 tarihli işten ayrılış bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır. Sağlıklı ve güvenli günler dileriz” mesajıyla öğrendi. İşten çıkarılan işçilerin toplam alacak tazminatlarının 1 milyon 630 bin lira olduğu öğrenildi. İşçilerin ayrıca içeride 2 maaş haklarının olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

TOZOĞLU: “BU YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN”

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu da 60 işçinin sorgusuz sualsiz işten çıkarıldığını iddia ederek, bu uygulamaya tepki gösterdi. Tozoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “31 Mart seçimlerinin hemen ardından Millet İttifakı Belediyelerinin önünü kendisine mesken edinen ve sürekli işten çıkarılan işçiler haberi yapan A Haber kanalını, Konya Ilgın'a davet ediyorum. Ilgın'da Belediye iştiraki şirkete bağlı otelde kayıtlı olan yaklaşık 60 işçinin sorgusuz sualsiz ve gerekçesiz bir biçimde işten çıkarıldıklarına şahit oluyoruz. Özellikle şu pandemi sürecinin ağırlığını halen muhafaza ettiği günlerde belediye şirketinde işçi olarak çalışan vatandaşlarımızın işten çıkarılmaları ve bunun da sağlıklı bir gerekçeye dayandırılmamış olması keyfilikte geldiğimiz son durumu göstermektedir. Mağdur durumda olan her vatandaşımızın olduğu gibi Ilgın'da keyfi şekilde işten çıkarılan vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu özellikle belirtiyor, Ilgın Belediyesi'ni bu yanlış ve keyfi karardan dönmeye davet ediyoruz.”

3-1-1208x800.jpg

KREDİ ÇEKMİŞTİM, BU KREDİYİ NASIL ÖDEYEYİM?”

İşten çıkarılan ve isminin yazılmasını istemeyen bir işçi de şunları söyledi: “Alacaklarımızı almadık, çıktığımızı da sigortadan öğrendik. Haziran ayının 10-11'inde öğrendik. Taksitle ödeneceği iddiaları var. Tazminatı imzalamayacağım. 60 kişi çıktı. 30'u otel personeli. Geriye kalanı da otel de gözüp, belediyelerin çeşitli birimlerinde çalışan arkadaşlar. Pandemi sürecinde hani kimse işten çıkarılmayacaktı. Çocuklarım var. Kredi çekmişim. Bu krediyi nasıl ödeyebilirim? Otel şuan full. Otel zarar etmiyordu. Ne olduğunu anlamadık.”

İŞTEN ÇIKARMAMAK İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİK”

60 kişinin sorgusuz sualsiz işten çıkarıldığı söylemlerinin doğruyu yansıtmadığını dile getiren Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri dönemde Sahib Ata Termal Otelin zarar ettiğini hatırlatan Ertaş, 89 odalı otelde, 60 kişinin çalıştırıldığını söyledi. Hiçbir çalışanı işten çıkarmamak adına 2 yıl otelin faaliyetlerinin yürütüldüğünü aktaran Ertaş, korona virüs dolayısıyla otelin yaklaşık 1 yıl boyunca çalışmadığını, zararın daha da arttığını ifade etti. Otelin kapasitesini yüzde 95'e çıkarmalarına rağmen, zararın kapatılamadığını kaydeden Başkan Ertaş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Müfettiş geldi. İhaleye neden çıkılmadığımız soruldu. Tenkit raporu alındı. Biz, ihaleye çıkmamız gerektiğini biliyorduk. İşçilerimiz çalışsın diye bu süreyi uzattık. Tenkit raporundan sonra ihaleye çıkmak zorunda kaldık. Şirket olarak bizim belediyeye borcumuz vardı. 2016 yılından bu yana ödenmemiş kiralar vardı.

3-2-1067x800.jpg

Eski dönemden de borç vardı bizim dönemimizde de ödeyemediğimiz zamanlar oldu. 5 milyon liralık birikmiş kira borcu var. Kimseyi suçlamak için konuşmuyorum. Ortada olumsuz bir durum vardı ve bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması gerekiyordu. Bu yüzden firma olarak biz ihaleye borcumuz var diye giremedik. Afyonlu bir firma girdi ve ihaleyi aldı. Otel, aylık 145 bin liraya kiraya verildi. Biz, kira bedelsiz belediyeye verelim teklifini de sunduk. CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimiz buna karşı çıktı. 'Zarar eden bir şirkete belediyenin dahi olsa bedelsiz kira vermek olmaz' tepkisiyle karşı karşıya kaldık. Otel çalışanlarımız, korona virüs sürecinde hiç çalışmadıkları halde maaş aldılar. Çıkarılan işçilerin önemli bir bölümü, otelde yeni firmayla çalışıyor. Biz, kardeşlerimiz mağdur olmasın diye 'Öncelik burada çalışan işçiler' dedik, kabul edildi. İşten çıkarılan çoğu işçi de belediyede çalışmak istedi. Bu da mümkün değildi. Kısaca zarar eden bir şirket vardı ve fazla çalıştırılan işçi vardı. Özel bir şirket otel. Ancak 2 yıl dayanabildik. İşten çıkarılan işçilerimiz de haklarını alacak. Kimse merak etmesin.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum